Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:27 23 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT a găsit la Tulcea droguri de 300 de milioane de euro. Dosarul, amânat

ro

14 Mar, 2020 00:00 1031 Marime text

Tribunalul Tulcea a stabilit un nou termen în dosarul celor doi cetățeni sârbi cercetați în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. În cauză, procurorii DIICOT au identificat și confiscat 1.040 kg de cocaină, de puritate 90%, cu o valoare de piață de aproximativ 300 de milioane euro.


Tribunalul Tulcea a stabilit noul termen pentru data de 28 aprilie, având în vedere hotărârea nr. 2 din 29.01.2020 a Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Tulcea prin care s-a decis în unanimitate suspendarea activității de judecată în contextul eliminării pensiilor speciale.

Potrivit DIICOT, „în seara zilei de 20.03.2019, pe raza unei localități din județul Tulcea, dintr-un autovehicul tip dubiță, înmatriculat în București, a fost pierdut cu ocazia încărcării un pachet ambalat conținând 1 kg de cocaină“.

„Ulterior, au fost efectuate investigații specifice cu privire la traseul mărfii și participanții la săvârșirea infracțiunii de către procurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO. De asemenea, în dimineața zilei de 22.03.2019, pe malul Mării Negre, în zona localității Sfântu Gheorghe, județul Tulcea, a fost identificată o barcă răsturnată, iar pe mal și în barcă se aflau mai multe pachete suspecte, învelite în baloane de cauciuc, similare ca logo, mod de ambalare și conținut cu pachetul depistat în data de 20.03.2019. Precizăm că ambarcațiunea, înmatriculată în România, prezenta un orificiu dreptunghiular în zona chilei și se afla într-o zonă de plajă, situată la cca 2 km nord de gura de vărsare a Brațului Sfântu Gheorghe, în apa mării, la cca 4 m de țărm“, conform DIICOT.

Cantitatea totală identificată și confiscată a fost de 1.040 kg cocaină, de puritate 90%, cu o valoare de piață de aproximativ 300 de milioane euro. Precizăm că, pe piața drogurilor, la momentul vânzării către consumatori, această cantitate urma să fie triplată, prin combinarea cu diferite substanțe specifice.

Din cercetările efectuate a rezultat că drogurile au intrat în România pe cale maritimă, că România era țară de tranzit și, drept urmare, substanțele urmau să părăsească teritoriul nostru, pe cale rutieră.

Menționăm că unul dintre inculpații în cauză a fost depistat la punctul de trecere a frontierei cu Serbia de la Porțile de Fier 2, într-un autovehicul înmatriculat în Serbia, în calitate de pasager.


Citește și

Percheziții la Constanța! Doi soți, trimiși în judecată pentru trafic internațional de droguri

Tânăr condamnat definitiv pentru trafic de droguri de mare risc

Zece persoane din Constanța, arestate preventiv, cer să fie puse în libertate. Date din anchetă

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii