Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Despăgubire record pentru o femeie din Constanța, rănită grav într-un accident feroviar! (document)

ro

19 Nov, 2019 00:00 2699 Marime text
O femeie din Constanța care, în urma unui accident feroviar, a rămas fără o mână a câștigat despăgubiri record din partea Companiei Naționale de Căi Ferate „CFR” SA. Mai exact, judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia au decis obligarea CFR SA să-i achite victimei suma aproximativă de 400.000 de euro cu titlul de daune materiale și despăgubiri morale.
 
Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA a fost condamnată la o amendă penală în valoare de 75.000 lei, pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.  
 
Accidentul în care femeia de 64 de ani, din Constanța, și-a pierdut o mână a avut loc în gara Subcetate, din județul Hunedoara, în 14 septembrie 2014. Victima se întorcea alături de mai multe persoane de la Popasul Prislop. În gara Subcetate era întuneric și victima s-a trezit prinsă între două trenuri care au trecut simultan în sensuri opuse. Femeia a căzut pe jos iar mâna stângă i-a fost tăiată de tren.
 
Decizia Curții de Apel Alba Iulia este definitivă. Hotărârile judecătorilor luate în acest dosar pot fi citite integral accesând secțiunea Documente. 
 
Într-un alt dosar, aproape de jumătatea anului 2014, Georgiana Elena Ghegeliu, din Constanța, a câștigat procesul deschis împotriva Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).
 
Adina Nicolae, Lavinia Dascălu și Simona Cristescu, judecătoare ale Curții Supreme de Justiție a României, au decis ca CNADNR să-i achite tinerei din Constanța suma de un milion de euro.
 
Potrivit organelor de anchetă, vinovat de producerea accidentului rutier în care tânăra a fost rănită este administratorul drumului, respectiv Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. Conform portalului instanțelor de judecată, la data de 12 aprilie, Tribunalul București a admis cererea Georgianei Ghegeliu, obligând, pe cale de consecință, CNADNR la plata către fată a sumei de 1.000.000 de euro, în echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plății, cu titlul de daune morale.
 
Ulterior, Curtea de Apel București a redus despăgubirile la 200.000 de euro. Apoi, Înalta Curte de Casație și Justiție a României a decis ca tânăra să primească suma de un milion de euro. În fața judecătorilor de la Curtea Supremă, Ghegeliu a fost apărată de avocatul Viorel Pîslaru, din Baroul Constanța.
 
Citește și:
 
Continuă seria proceselor câștigate cu CNADNR Georgiana Ghegeliu ar putea primi încă 2.000.000 de lei despăgubiri

Dosarul, judecat de Tribunalul Constanța Georgiana Ghegeliu mai cere o jumătate de milion de euro de la CNADNR

Tânăra din Constanța mutilată într-un accident a câștigat în instanță un milion de euro

Banii CNADNR au ajuns la Constanța! Georgiana Elena Ghegeliu și-a primit milionul de euro despăgubiri
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii