Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie definitivă într-un dosar instrumentat de DNA Constanța

ro

10 Oct, 2018 00:00 2489 Marime text
Curtea de Apel Constanța a dispus ieri începerea judecății în dosarul în care procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Nicolae Matei, fostul primar al orașului Năvodari, bănuit de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (3 infracțiuni) și de conflict de interese. Vizat de decizia Curții de Apel Constanța este și Neculai Dima, la data presupuselor fapte reprezentant al unei societăți comerciale, bănuit de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
 
Cu privire la cel de-al treilea inculpat, Ciocănel Ștefan, la data presupuselor fapte secretar al orașului Năvodari, suspectat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, Curtea de Apel Constanța a constatat „nulitatea absolută parțială, numai cu privire la inculpatul contestator Ciocănel Ștefan a rechizitoriului din 15.09.2017, întocmit de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța în dosarul penal nr. 214/P/2014“.
 
„Înlătură din conținutul rechizitoriului din 15.09.2017 întocmit de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța în dosarul penal nr. 214/P/2014 dispoziția de trimitere în judecată a inculpatului Ciocănel Ștefan pentru comiterea infracțiunii prev. de art. 48 cod penal rap. la art.13 ind.2 din Legea nr.78/2000 rap. la art.297 alin.1 cod penal, cu aplic. art.309 cod penal și art.5 cod penal. Constată că pentru inculpatul Ciocănel Ștefan urmărirea penală s-a efectuat pentru o altă infracțiune decât cea pentru care s-a dispus trimiterea în judecată. Înlătură din încheierea judecătorului de Cameră Preliminară de la Tribunalul Constanța nr. 54/07.03.2018 pronunțată în dosarul penal nr. 6401/118/2017/a1 a dispoziției de începere a judecății privind pe inculpatul Ciocănel Ștefan“, conform minutei judecătorești.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii