Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:34 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daune contractuale Magistrații de la Curtea de Apel Constanța se vor pronunța la sfârșitul lunii ianuarie în procesul dintre Direcția de Pază și Consiliul Județean Constanța

ro

18 Jan, 2024 17:00 789 Marime text
  • La termenul din 17 ianuarie a.c., magistrații au amânat cauza și au acordat un nou termen pentru finalul lunii ianuarie în acest dosar
  • La un termen anterior, din 8 ianuarie a.c., Completul de incidente procedural  a admis cererea de abţinere formulată de judecătorul Iuliana Tudoran în soluţionarea dosarului nr. 16289/212/2021** al Curţii de Apel Constanţa
  • Menționăm că la judecata de fond, magistrații de la Tribunalul Constanța au decis la termenul din 21 iunie 2023 să admită cererea Direcția de Pază a județului Constanța și au decis ca administrația județeană să le plătească 380.000 lei, reprezentând un rest de plată din 2020
 
Pe rolul secției a II-a Civilă, de insolvenţă şi litigii cu profesionişti şi societăţi a Curții de Apel Constanța se află dosarul cu număr unic 16289/212/2021**, având ca obiect o acțiune în daune contractuale, în care intimat este Direcția de Pază a județului Constanța iar apelant pârât, Consiliul Județean Constanța.

La termenul din 17 ianuarie a.c., magistrații au amânat cauza și au acordat un nou termen pentru finalul lunii ianuarie în acest dosar.
La un termen anterior, din 8 ianuarie a.c., Completul de incidente procedural  a admis cererea de abţinere formulată de judecătorul Iuliana Tudoran în soluţionarea dosarului nr. 16289/212/2021** al Curţii de Apel Constanţa.

Menționăm că la judecata de fond, magistrații de la Tribunalul Constanța au decis la termenul din 21 iunie 2023 să admită cererea Direcția de Pază a județului Constanța.

Iată hotărârea pe scurt: „Admite cererea. Obligă pârâta să achite reclamantei suma de 377.394,48 lei, reprezentând rest de plată din factura nr. 2019049/03.02.2020 şi suma de 2.046,10 lei reprezentând rest de plată din factura nr 2019048/03.02.2020.

Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 7588,81 lei, reprezentând cheltuieli de judecată-taxă judiciară de timbru.

Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei, azi 21.06.2023.

Ulterior acestei decizii, Consiliul Județean Constanța a declarat apel la 20 septembrie 2023.

Direcția de Pază este o instituție subordonată Consiliului Județean Constanța.
 
Potrivit paginii oficiale a Direcției de Pază, conducerea instituției este asigurată de dirctorul Mihai Angelescu.

În legătură cu acest dosar, biroul de presă al Consiliului Județean Constanța, tranmite faptul că: „Acțiunea în instanță a Direcției de Pază a Județului Constanța vine ca urmare a încheierii, în urmă cu mai bine de trei ani, a unui contract de prestări servicii între instituția în cauză și Consiliul Județean Constanța. Daunele contractuale solicitate de către Direcție, reprezintă un demers obligatoriu și are la bază recuperarea sumelor aferente serviciilor prestate pentru o perioadă de o lună de zile, rămasă fără acoperire.

La momentul încheierii contractului, Consiliul Județean Constanța nu a putut opera retroactiv luna respectivă, fapt ce a generat necesitatea acțiunii în instanță. Așadar, acest demers legal este doar o formalitate impusă de circumstanțe juridice și nu reprezintă un conflict între părți”
 
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 


Citește și:

Direcția de Pază a județului Constanța pe lista datornicilor ANAF. Conducerea instituției spune că a contestat o decizie de impunere emisă în 2016

Direcția de Pază a Județului Constanța asigură serviciile de pază și protecție la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii