Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:36 06 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dare de mită Cântăreața Lidia Buble, condamnată în primă instanță! Dosarul merge la instanța superioară

ro

04 Dec, 2022 13:41 1653 Marime text


Cântăreața Lidia Buble, trimisă în judecată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, acuzată fiind de dare de mită, a fost condamnată în primă instanță de Tribunalul București!
 
Decizia tribunalului a fost contestată la Curtea de Apel București, instanță ce va lua o decizie definitivă.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Lidia Buble a primit un an de închisoare pentru infracţiunea de dare de mită.
 
Tribunalul a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind termen de încercare pe o durată de 2 ani.
 
Pe pe durata termenului de supraveghere, cântăreața trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere şi obligaţii: a)să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c)să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d)să comunice schimbarea locului de muncă; e)să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. f) să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii în comunitate.
 

„Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul loc. Bucureşti –Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti, pe o perioadă de 90 de zile. Atrage atenţia inculpatei că dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, respectiv dacă pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul săvârşeşte o nouă infracţiune, instanţa va revoca suspendarea şi dispune executarea pedepsei“, se mai arată în decizia magistraților.

 
 
Tot în acest dosar, față de Ciupercă Laurenţiu-Cristian, acuzat de săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc şi mare risc pentru consum propriu, fără drept, tribunalul a renunţat la aplicarea pedepsei.
 
Instanța i-a aplicat inculpatului un avertisment.

 
Polițistul Marius Constantin Miulescu a luat 3 ani de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de luare de mită.
 
Tribunalul a luat act că faţă de inculpaţii Reznicsek Elena Daniela şi Presură Dragoş-Ştefan s-a dispus disjungerea cauzei şi formarea unui nou dosar.
 
Droguri confiscate
 

„Dispune confiscarea, în vederea distrugerii, cu păstrarea de contraprobe, a următoarelor cantităţi de droguri rămase după efectuarea analizelor de laborator: - 0,08 grame pulbere care conţine Cocaină (proba nr. 2) şi - 0,47 grame Cannabis (proba nr. 5), ridicate de la inculpatul Ciupercă Laurenţiu Cristian şi depuse la I.G.P.R. - D.C.J.S.E.O. Menţine măsura sechestrului asigurator instituit prin ordonanța DIICOT din data de 02.11.2021 asupra sumei de de 450 lei ridicată de la inculpatul Miulescu Marius Constantin. În temeiul art. 289 alin. (3) C. pen. dispune confiscarea sumei de 450 lei primită cu titlu de mită, ce a fost predată de inculpatul Miulescu Marius Constantin şi depusă la dipoziţia A.N.A.B.I.“, se mai arată în deciza tribunalului.

 
Prin rechizitoriul din data de 16.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a controlului judiciar, a doi agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
 
De asemenea, prin acelaşi rechizitoriu, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui număr de 2 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi instigare la dare de mită.
 
Prin actul de sesizare s-a reţinut faptul că, la data de 15.02.2021, în intervalul orar 02:32 – 03:11, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza municipiului Bucureşti, inculpaţii, în calitate de lucrători de poliţie în cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, au pretins şi primit mită, suma de 900 lei, de la o inculpată, pe care au oprit-o în trafic, pentru efectuarea unui control de rutină.
 
Suma de bani primită de către inculpaţi cu titlu de mită, a fost remisă de către o inculpată cercetată în cauză, atât cu scopul de a nu fi testată cu aparatul etilotest, cât şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional întrucât aceasta nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul panedmiei COVID-19, respectiv nu deţinea asupra sa documentele prevăzute la art. 35 alin. (2) din O.U.G. nr. 195/2002, fapt ce constituia contravenţie conform art. art. 101 alin. (1) pct. 18 din acelaşi act normativ.
 
De asemenea, prin actul de sesizare, s-a reţinut faţă de un alt inculpat, cercetat în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la dare de mită, faptul că, la data de 15.02.2021, în intervalul orar 02:55:30 – 03:01:35, în timpul unei convorbiri telefonice purtată cu inculpata cercetată pentru săvâşirea infracţiunii de dare de mită, a instigat-o pe aceasta să ofere diverse sume de bani cu titlu de mită, cuprinse între 300 lei şi 200 euro către lucrătorii de poliţie.
 
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Sursa foto cu rol ilustrativ: Facebook/Lidia Buble.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii