Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daniel Rafte, trei luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, pentru continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora

ro

28 Dec, 2021 00:00 1953 Marime text

 
  • Prin Hotarârea nr. 1231/2021, din 23 decembrie 2021, Judecătoria Constanța a stabilit în sarcina lui Daniel Rafte pedeapsa de trei luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii, faptă prevăzută și pedepsită de art. 24 lit. b) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii – republicată.
 
 
Trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, prin rechizitoriul nr.6902/P/2019, pentru continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, Daniel Rafte a luat trei luni de închisoare cu amânarea aplicarea pedepsei!
 
Prin Hotarârea nr. 1231/2021, din 23 decembrie 2021, Judecătoria Constanța a stabilit în sarcina lui Daniel Rafte pedeapsa de trei luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii, faptă prevăzută și pedepsită de art. 24 lit. b) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii – republicată.
 
Instanța a amânat aplicarea pedepsei de 3 luni închisoare pe un termen de supraveghere stabilit în condițiile art. 84 C.pen., de doi ani, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
 
„Impune inculpatului ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) Să se prezinte la serviciul de probațiune Constanța, la datele fixate de acesta; b) Să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) Să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile, precum și întoarcerea; d) Să comunice schimbarea locului de muncă e) Să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență“, se mai arată în minuta instanței.  
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă.
 
Daniel Rafte figurează ca inculpat și în dosarul 8201/118/2021 (instrumentat de DNA Constanța), cauză înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța.

Sursa foto (cu rol ilustrativ) - Arhivă ZIUA de Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Detalii din ancheta șefului DNA Constanța!
Iată de ce a fost trimis în judecată afaceristul Daniel Rafte (document)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii