Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii din ancheta șefului DNA Constanța! Iată de ce a fost trimis în judecată afaceristul Daniel Rafte (document)

ro

11 Nov, 2021 00:00 3225 Marime text

 
  • Persoana vătămată a sesizat DNA Serviciul Teritorial Constanța, arătând că Daniel Rafte ar fi exercitat asupra sa multiple acte de constrângere, constând în exercitarea de acte de violență asupra sa, pentru a o determina să îi dea suma de 30.000 euro sau un autoturism.
 
Pocurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Daniel Rafte, acesta fiind acuzat de șantaj. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța. Primul termen în faza camerei preliminare a fost stabilit pentru data de 17 decembrie 2021. Oricare va fi decizia tribunalului, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Dosarul are ca obiect „infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000) ART 13“, iar Tiberiu Ştefan Neicu figurează ca parte vătămată.
 
Conform actului de sesizare a instanței, la data de 26.08.2021, persoana vătămată a sesizat DNA Serviciul Teritorial Constanța, arătând că Daniel Rafte ar fi exercitat asupra sa multiple acte de constrângere, constând în exercitarea de acte de violență asupra sa, pentru a o determina să îi dea suma de 30.000 euro sau un autoturism.
 
Conform declarațiilor persoanei vătămate, în luna noiembrie 2020, aceasta a dobândit de la societatea administrată inițial de inculpat, un autoturism, care fusese cumpărat de societate printr-un credit  auto.
 
„Persoana vătămată s-a înțeles cu inculpatul să îi plătească 20.000 euro și să achite  ratele pe care societatea comercială le datora la firma de leasing, plus contravaloarea poliței CASCO. Cu ocazia plății sumei de 20.000 euro, persoana vătămată a primit certificatul de înmatriculare al mașinii, ambele chei precum și anvelopele de iarnă. Ulterior preluării  autoturismului, persoana vătămată i-a schimbat numărul de înmatriculare și a achitat în continuare toate ratele datorate băncii, adică aproximativ 800 euro lunar“, potrivit rechizitoriului.
.
„Conform declarațiilor persoanei vătămate“, se mai arată în actul de sesizare a instanței, „în luna ianuarie a anului 2021, l-a contactat pe inculpat spunându-i că intenționa să vândă mașina, acesta din urmă răspunzându-i că nu îi poate emite factură pentru aceasta dar și că persoana vătămată mai avea de achitat TVA ul aferentă vânzării“.
 
„La finalul lunii martie – începutul lunii aprilie 2021, persoana vătămată a fost contactată de către martora (.....) care i-a comunicat că ratele rămase urmau să fie achitate către ea, mai repede decât se stabilise ințial cu inculpatul. De asemenea, martora i-a comunicat persoanei vătămate un nou scadențar din care rezulta că pentru mașină trebuiau plătite rate până în ianuarie 2022, cu un total de 7000 euro la data de 19.05.2021“, potrivit datelor din dosar.
 
Apoi, la data de 07.06.2021, mai arată DNA, „persoana vătămată a vândut mașina către martorul (.....), iar după acest moment a mai achitat două rate în valoare totală de 1600 euro, rămânând de achitat un rest de 5407 euro, bani plătiți de persoana vătămată, în prezența martorei (.....), la o agenție de pe bld.Mamaia din mun.Constanța. Ulterior, martora i-a cerut persoanei vătămate să mai achite o rată restantă, de 800 euro, aceasta din urmă conformându-se“.
 
După ce firma de leasing a transmis cartea de identitate a mașinii, martora i-a comunicat persoanei vătămate că pentru a întocmi factura către ea, aceasta ar fi trebuit să achite din nou valoarea din contabilitate a mașinii, respectiv 111.000 lei și TVA aferentă de 28.000 lei, mai spun anchetatorii.
 
Persoana vătămată a răspuns, printr-un  mesaj transmis prin aplicația whatsapp, că achitase deja integral mașina iar asigurarea CASCO fusese plătită până în anul 2022.
 
De la acest  moment, spun magistrații, „inculpatul a început să exercite asupra persoanei vătămate mai multe amenințări îndreptate împotriva vieții și integrității sale fizice, solicitându-i să îi dea sumele arătate mai sus ori să îi restituie autoturismul.
 
„Începând cu data de 27.07.2021, inculpatul a început să transmită persoanei vătămate mesaje text și audio, predate de aceasta din urmă organelor de urmărire penală. De altfel, aceleași mesaje au fost găsite de și în memoria telefonului mobil al inculpatului, în urma percheziției informatice.
 
Astfel, la data de 27.07.2021, printr-o serie de mesaje scrise transmise prin aplicația whatsapp, inculpatul  a amenințat persoana vătămată cu exercitarea de acte de violență  (”o să îți f...t o bătaie”), spunându-i totodată că dacă în cursul aceleiași zile nu rezolva cu plata sumelor pretinse, va merge (în mun.Piatra Neamț, la noul dobânditor n.n.) ”să ia mașina”, avertizându-l totodată ”să se ferească de el” pe viitor“, se mai arată în rechizitoriul DNA, document ce poate fi citit integral accesând secțiunea Documente/
 
Pascom Distribution SRL - în faliment
 
Potrivit Confidas.ro, Daniel Rafte apare în Rafte Daniel PFA – funcţiune, dar și în Pascom Distribution SRL, firmă aflată în faliment.
 
Pascom Distribution SRL are sediul social în municipiul Constanţa, pe strada Portiţei, și se ocupă de „Comerţ cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun“.
 
Asociat unic este Daniel Rafte, iar ca lichidator provizoriu figurează Evdochim Mariana CII.
 
Date financiare
 
2020
 
Cifra de afaceri: 2.490.588 lei
Cheltuieli: 2.474.241 lei
Profit net: 60.452 lei
Angajați: 2
 
2019
 
Cifra de afaceri: 5.789.276 lei
Cheltuieli: 5.732.762 lei
Profit net: 58.676 lei
Angajați: 11
 
2018
 
Cifra de afaceri: 6.329.315 lei
Cheltuieli: 6.109.669 lei
Profit net: 196.991 lei
Angajați: 12
 
 
Daniel Rafte figurează ca inculpat și în dosarul 10257/212/2020, cu obiect „infracţiuni la alte legi speciale art 24 lit b din Legea nr 50/1991 R“, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, aflat pe rolul Judecătoriei Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Investitor imobiliar trimis în judecată de DNA Constanța
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii