Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 22 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Diaconescu, fostul patron OTV, victorie la Curtea de Apel Constanța! Iată ce cerere i s-a admis

ro

30 Mar, 2024 16:27 1150 Marime text
  • Aproape de finele anului trecut, Judecătoria Constanța a constatat legalitatea sesizării Judecătoriei Constanţa cu rechizitoriul nr. 1865/P/2023 din data de 31.07.2023 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, privindu-l pe Dan Diaconescu, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Curtea Constituţională a României va fi sesizată în dosarul în care Dan Diaconescu, fostul patron OTV, a fost deferit justiției de procurorii din Constanța, pentru act sexual cu un minor.


Vineri, 29 martie 2024, prin Hotărârea nr. 2/2024, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au admis cererea de sesizare a Curţii Constituţionale a României formulată de către Cristian Dan Diaconescu.


În temeiul art. 29 alin. (4) din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale a României, republicată,


Conform portalului instanțelor de judecată, Curtea de Apel a dispus sesizarea Curţii Constituţionale a României cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a următoarelor dispoziţii legale: - art. 5 alin. (1), (2) și (21) și art. 121 alin. (1) din Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice; - art. 152 din Codul de procedură penală.


Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă!


Amintim că aproape de finele anului trecut, Judecătoria Constanța a constatat legalitatea sesizării Judecătoriei Constanţa cu rechizitoriul nr. 1865/P/2023 din data de 31.07.2023 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, privindu-l pe Dan Diaconescu, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Pe cale de consecință, judecătoria a dispus începerea judecăţii.

Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Tribunalul Constanța.

Potrivit datelor noastre, magistratul investit cu soluționarea fondului dosarului este Maria Andreea Niţă, de la Judecătoria Constanța.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Surpriză în politică!
Dan Diaconescu candidează la europarlamentare din partea partidului Alianța Românilor Digitali (surse)


Dan Diaconescu, fostul patron OTV, decizie definitivă la Constanța!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii