Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:28 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea Supremă a admis, în principiu, cererea de recurs în casaţie formulată de medicul constănțean Cristina Chiriloaie

ro

27 May, 2022 00:00 1275 Marime text
 
  • Curtea Supremă a admis, în principiu, cererea de recurs în casaţie formulată de Cristina Chiriloaie împotriva deciziei penale nr. 119/P din 17 februarie 2022 pronunţate de Curtea de Apel Constanţa - Secţia penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie.
  • În continuare, instanța a trimis cauza în vederea judecării recursului în casaţie la completul C3, în compunere de 3 judecători și a fixat termen de judecată, la data de 07 septembrie 2022. Totodată, instanța a respins cererea de suspendare a executării hotărârii recurate formulată de Cristina Chiriloiaie.
 
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat în dosarul nr.167/P/2019 între Direcția Națională Anticorupție-Serviciul Teritorial Constanța și medicul Chiriloaie Cristina, cercetată în stare de libertate pentru comiterea infracțiunilor de uzurpare a funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (...) și favorizarea făptuitorului (...).  Instanța a stabilit pedeapsa de un an și trei luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. 
 
Decizia a fost luată de judecătorii de la Curtea de Apel Constanța, la data de 17 februarie 2022, și contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României de medic.
 
Miercuri, 25 mai 2022, Curtea Supremă a admis, în principiu, cererea de recurs în casaţie formulată de Cristina Chiriloaie împotriva deciziei penale nr. 119/P din 17 februarie 2022 pronunţate de Curtea de Apel Constanţa - Secţia penală şi pentru cauze penale cu minori şi de familie. În continuare, instanța a trimis cauza în vederea judecării recursului în casaţie la completul C3, în compunere de 3 judecători și a fixat termen de judecată, la data de 07 septembrie 2022. Totodată, instanța a respins cererea de suspendare a executării hotărârii recurate formulată de Cristina Chiriloiaie.
 

Potrivit DNA, în acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
La data de 26 februarie 2019, inculpata Chiriloaie Cristina, în calitate de medic de familie, ar fi eliberat unei persoane condamnate într-o cauză penală a DNA o adeverință din care rezulta că aceasta nu este aptă pentru muncă, deși cunoștea că acest document nu putea fi emis decât de un medic specializat în medicina muncii.

Consecința acestui demers ar fi fost aceea că persoana condamnată nu și-a mai executat obligația stabilită conform deciziei penale a Curții de Apel Constanța, ce consta în efectuarea unei munci neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile.
 
În prezența avocatului, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 1 an și 3 luni închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Mihai Bușu, fost inspector al Finanțelor Publice Constanța, condamnat într-un dosar DNA! Unde va desfăşura cele 90 de zile de muncă în folosul comunităţii
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii