Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel Constanța, termen nou în cazul milionarului în criptomonede ce ar fi fost răpit pentru o datorie de aproximativ 3 milioane de euro

ro

23 Sep, 2023 16:31 1603 Marime text
  • Prezentul dosar a fost soluționat în primă instanță de Judecătoria Constanța prin condamnarea inculpatului (Ioan Alexandru Dorobanțu) la 7 ani şi 4 luni de închisoare, pentru tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal și tulburarea ordinii și liniștii publice.
  • Conform portalului instanțelor de judecată, Miu Costin are calitatea de parte vătămată.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au stabilit un nou termen în dosarul presupusului milionar în criptomonede ce ar fi fost răpit pentru o datorie de aproximativ 3 milioane de euro!


Conform portalului instanțelor de judecată, cauza a fost amânată pentru data de 19 octombrie 2023, pentru a da posibilitatea apărătorului desemnat din oficiu de a pregăti apărarea. https://portal.just.ro/36/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=21200000000606434&id_inst=36


Reamintim că prezentul dosar a fost soluționat în primă instanță de Judecătoria Constanța prin condamnarea inculpatului (Ioan Alexandru Dorobanțu) la 7 ani şi 4 luni de închisoare, pentru tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Conform portalului instanțelor de judecată, Miu Costin are calitatea de parte vătămată.


Dosarul penal a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.


Prin rechizitoriul nr. 3291/P/2022 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, a fost trimis în judecată inculpatul, pentru presupusa săvârșire a infracțiunilor de:

- lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 3 lit. a Cod penal,
- tâlhărie calificată, prev. de art. 233-234 alin. 1 lit. a Cod penal, fiecare cu aplic. art. 77 lit. a Cod penal, şi
- tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 Cod penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 şi 2 Cod penal.


În actul de sesizare s-au reţinut în fapt următoarele:
 
  • inculpatul, la 06.05.2022, în jurul orei 10.30, împreună cu alte trei persoane neidentificate până în prezent, l-ar fi luat din staţiunea Mamaia, din faţa unui bloc, pe Miu Costin împotriva voinţei acestuia;
  • ulterior, spun procurorii, cei patru l-ar fi introdus într-un autovehicul de lux;
  • tot potrivit magistraților, inculpații ar fi imobilizat şi agresat victima, inclusiv cu un cuţit şi astfel au dus-o într-o clădire dezafectată, unde a fost privată de libertate aproximativ 3 ore;
  • mai mult decât atât, se mai arată în ancheta procurorilor, înainte de introducerea persoanei vătămate în autovehiculul, în urma actelor de violenţă exercitate asupra acesteia, i-a luat, cu scopul de a-şi însuşi pe nedrept, cheile de la autoturismul personal, cheile de la apartament, telefonul mobil şi un ceas.

În primă instanță, Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea inculpatului la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Instanța a mai dispus condamnarea aceluiași inculpat la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Judecătoria a mai decis condamnarea inculpatui la pedeapsa de 1 an închisoare pentru comiterea infracţiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Instanța a contopit pedepsele stabilite şi i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 6 închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa de 7 ani şi 4 luni de închisoare.

Magistrații au constatat că nu s-a promovat acțiune civilă în cauză de către persoana vătămată.

Decizia de condamnare pronunțată de Judecătoria Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.


Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Fiul fostului ministru de Externe Ramona Mănescu, agresat la Constanța. Condamnare definitivă!


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii