Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filmul evenimentelor Mamaia. Un milionar în criptomonede ar fi fost răpit pentru o datorie de aproximativ 3 milioane de euro

ro

18 May, 2023 10:14 24417 Marime text


 
  • Judecătoria Constanța a pronunțat o soluție de condamnare în primă instanță, după o presupusă răpire a unui milionar în criptomonede.
  • Inculpatul din prezentul dosar - Ioan Alexandru Dorobanțu – a fost condamnat în primă instanță la 7 ani şi 4 luni închisoare, pentru tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal și tulburarea ordinii și liniștii publice.
  • Conform portalului instanțelor de judecată, Miu Costin are calitatea de parte vătămată.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Magistrații de la Judecătoria Constanța au soluționat în primă instanță dosarul unei presupuse lipsiri de libertate în cazul unui milionar în criptomonede!
 
Inculpatul din prezentul dosar - Ioan Alexandru Dorobanțu – a fost condamnat în primă instanță la 7 ani şi 4 luni închisoare, pentru tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal și tulburarea ordinii și liniștii publice.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Miu Costin are calitatea de parte vătămată.
 
Potrivit unor surse, la mijloc ar fi o datorie de aproximativ 3 milioane de euro.
 
Dosarul penal a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Prin rechizitoriul nr. 3291/P/2022 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, a fost trimis în judecată inculpatul Ioan Alexandru Dorobanțu, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

- lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 3 lit. a Cod penal,
- tâlhărie calificată, prev. de art. 233-234 alin. 1 lit. a Cod penal, fiecare cu aplic. art. 77 lit. a Cod penal, şi
- tulburarea ordinii şi liniştii publice, prev. de art. 371 Cod penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 şi 2 Cod penal.
 
În actul de sesizare s-a reţinut în fapt că faptele inculpatului, care:
 
la 06.05.2022, în jurul orei 10.30, împreună cu alte trei persoane neidentificate până în prezent, l-ar fi luat din staţiunea Mamaia, din faţa unui bloc, pe Miu Costin împotriva voinţei acestuia.
 
Ulterior, spun procurorii, cei patru ar fi introdus într-un autovehicul de lux.
 
Tot potrivit magistraților, inculpații ar fi imobilizat şi agresat victima, inclusiv cu un cuţit şi astfel au dus-o într-o clădire dezafectată, unde a fost privată de libertate aproximativ 3 ore.
 
Mai mult decât atât, se mai arată în ancheta procurorilor, înainte de introducerea persoanei vătămate în autovehiculul, în urma actelor de violenţă exercitate asupra acesteia, i-a luat, cu scopul de a-şi însuşi pe nedrept, cheile de la autoturismul personal, cheile de la apartament, telefonul mobil şi un ceas.
 
Cauza - 24377/212/2022 - a fost soluționată de magistrații de la Judecătoria Constanţa prin condamnarea inculpatului Ioan Alexandru Dorobanțu la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.
 
Instanța a mai dispus condamnarea același inculpat la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.
 
Judecătoria a mai decis condamnarea inculpatui la pedeapsa de 1 an închisoare pentru comiterea infracţiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.
 
Instanța mai contopit pedepsele stabilite şi i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 6 închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa de 7 ani şi 4 luni de închisoare.
 
Magistrații au constatat că nu s-a promovat acțiune civilă în cauză de către persoana vătămată.
 
Decizia de condamnare pronunțată de Judecătoria Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Primul termen în apel a fost stabilit pentru data de 12 decembrie 2023.
 
Oricare va fi decizia curții de apel, aceasta va fi definitivă.
 
De precizat că cele trei persoane neidentificate până în prezent sunt căutate de oamenii legii.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii