Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:56 09 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Cunoscutul medic ginecolog Ion Niculescu, reţinut pentru mită şi apoi achitat. Judecata dosarului se reia luna viitoare

ro

27 Dec, 2016 00:00 2186 Marime text
Marius Epure şi Viorica Lungu, judecători ai Curţii de Apel Constanţa, vor redeschide, la jumătatea lunii viitoare, dosarul în care cunoscutul medic ginecolog Ion Niculescu, fost şef al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa şi al Spitalului Municipal Mangalia, a fost achitat, în primă instanţă, pentru luare de mită. Tot în această cauză, a fost achitată şi Marcela Alexoiu, asistent-şef la Spitalul Mangalia, acuzată de complicitate la luare de mită şi dare de mită.
 
Decizia pe care o vor lua cei doi magistraţi va fi detinitivă.
 
Amintim că Ion Niculescu şi Marcela Alexoiu au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa la jumătatea lunii iulie 2015.
 
Pe data de 18 aprilie 2016, judecătorul Teodor Viorel Gheorghe, preşedintele Tribunalului Constanţa, a dispus achitarea celor doi. Mai mult decât atât, Teodor Viorel Gheorghe a constatat, în cursul şedinţei de judecată din 27 noiembrie 2015, săvârşirea faptelor de mărturie mincinoasă de către doi martori şi a dispus trimiterea copiei prezentei sentinţe Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.
 
Cei suspectaţi de mărturie mincinoasă sunt, potrivit unor surse judiciare, denunţătorul lui Ion Niculescu, fost şef al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi al Spitalului Municipal Mangalia, dar şi femeia care ar fi trebuit să nască asistată de medicul mai sus amintit.
 
Ion Niculescu şi Marcela Alexoiu au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în perioada 26 iunie - 27 iunie 2015. Potrivit unor surse judiciare, Ion Niculescu ar fi trebuit să primească suma de 350 de euro pentru o cezariană.

UPDATE 23.02.2017

Ion Niculescu şi Marcela Alexoiu au fost achitaţi definitiv de judecătorii Marius Epure şi Viorica Lungu, din Curtea de Apel Constanţa, la data de 23.02.2017.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii