Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:06 21 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crimă! Portarul spitalului din Cernavodă a găsit un bărbat mort în apropierea unităţii sanitare

ro

23 Jan, 2020 00:00 1481 Marime text

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată a doi bărbaţi (Dănuţ P. şi Adrian L.) cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi de lipsire de libertate în mod ilegal, primul în calitate de autor, iar al doilea în calitate de complice.


Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa, instanţă care zilele trecute a decis ca cei doi inculpaţi să rămână în stare de arest preventiv.


Conform magistraţilor, în după-amiaza zilei 5 septembrie 2019, în prezenţa celui de-al doilea inculpat, primul inculpat a lovit şi constrâns un bărbat, în vârstă de 61 de ani, portar şi paznic la un garaj de tiruri din municipiul Medgidia, să intre în portbagajul unui autoturism, cu care l-au transportat ulterior în pădurea de la marginea localităţii.


Acolo, primul inculpat a agresat-o extrem de violent pe victimă, lovind-o de peste 20 de ori cu pumnii, picioarele şi un băţ de lemn peste tot corpul, mai puţin în zona capului, astfel încât i-a provocat grave leziuni, inclusiv două fracturi ale femurului şi tibiei piciorului stâng şi mai multe fracturi costale.


Deşi prezent la agresiune, cel de-al doilea inculpat nu a încercat să oprească agresiunea sau să o salveze în alt mod pe victima lipsită de libertate, ci a asistat pasiv la acţiunile ilicite ale co-inculpatului.


În continuare, speriaţi de consecinţele actelor agresive, inculpaţii au transportat-o cu o dubiţă pe victimă şi au abandonat-o pe o stradă din oraşul Cernavodă, în apropierea spitalului, fără a o aduce însă direct în urgenţa unităţii medicale, de teama declarată de a nu fi recunoscuţi şi eventual opriţi de poliţişti.


La scurt timp de la abandonarea pe trotuar, victima a fost găsită decedată de un medic de gardă alertat de portarul spitalului, iar la autopsie s-a stabilit că decedase prin şoc traumatic şi hemoragic, în cadrul unui politraumatism. Din relatarea inculpaţilor a reieşit că primul inculpat a răpit-o şi agresat-o pe victimă pentru că o bănuia că ar fi implicată în sustragerea a două baterii-acumulator de la autotrenul său parcat în curtea garajului păzit de victimă, aşa încât a dorit să îi aplice o corecţie şi să o determine să recunoască furtul acumulatorilor.


Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.


Citeşte şi

Crimă într-un spital de urgenţă
O directoare, ucisă în cabinet de soţul cu care era în divorţ


Judeţul Constanta. Tragedii teribile în weekend. Drogaţi pe şosele, copii traumatizaţi, şase copii orfani, mormane de fiare
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii