Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:00 18 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Crimă la Delfinariu! Dosarul va fi redeschis pe data de 23 februarie

ro

06 Feb, 2017 17:02 1488 Marime text
Judecătorii din Curtea de Apel Constanţa au stabilit primul termen în dosarul în care Nicolae Filimon, din Constanţa, a fost condamnat, în primă instanţă, la aproape 30 de ani de temniţă pentru că ar fi ucis-o cu 11 lovituri de cuţit pe Adriana Farcaș.

Primul termen în apelul cauzei va avea loc pe data de 23 februarie.


Amintim că Marinela Mitan, judecător al Tribunalului Constanţa, i-a aplicat lui Filimon zece ani de închisoare pentru tentativă la infracţiunea de tâlhărie calificată, dar şi alţi 25 de ani de închisoare pentru omor calificat.
 
Instanţa a contopit pedepsele aplicate, stabilind drept rezultantă pedeapsa cea mai grea, de 25 de ani de închisoare, sporită cu o treime din pedeapsa de zece ani de închisoare, inculpatul urmând a executa în total pedeapsa de 28 de ani şi patru luni de închisoare.
 
Decizia nu a fost definitivă, aceasta fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Reamintim că, potrivit procurorului criminalist Zafer Sadîc, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, înainte de crimă, Nicolae Filimon ar fi băut un litru de ţuică, ar fi luat un cuţit, lung de aproape 30 de centimetri, şi era hotărât să ajungă la locuinţa surorii fostei iubite, pe care o bănuia că intervenise în relaţia lor şi din cauza acesteia s-au despărţit. A intrat în chioşcul de ziare aflat în staţia de autobuz de la Delfinariu, unde lucra Adriana Farcaş, pentru a lua un pachet de ţigări, deşi nu avea bani la el. Bărbatul i-ar fi cerut victimei să nu ţipe, să-i dea un pachet de ţigări, că nu-i face rău. Victima l-ar fi refuzat. Atunci, el ar fi scos cuţitul şi ar fi ameninţat-o să-i dea ţigări, că altfel o omoară. Femeia ar fi ţipat, iar bărbatul ar fi intrat după ea şi ar fi înjunghiat-o.

Decizia Curţii de Apel Constanţa va fi definitivă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii