Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE! Câte dosare penale are bărbatul Constănțeanul încătușat pentru că a furat patru conserve de ton, pus în libertate!

ro

04 Nov, 2022 09:51 1619 Marime text


Judecătoria Constanța a respins cererea procurorilor de luare a măsurii arestării preventive a bărbatului acuzat că a furat patru conserve de ton.
 
Decizia nu este una definitivă!
 
Oficial!
 

Solutia pe scurt: În baza art. 227 alin. 1 C.proc.pen. Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța privind luarea măsurii arestării preventive față de inculpat. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. În baza art. 275 alin. 6 C.proc.pen. Onorariul avocatului din oficiu S E, în cuantum de 340 lei, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Constanţa. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Se comunică inculpatului şi instituţiilor prev. de art. 215 alin. 5 C.proc.pen. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 03.11.2022.

 
Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
 
În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina inculpatului s-au reţinut următoarele:
 
În data de 01.11.2022, în jurul orei 23:20, în timpul nopții, a sustras dintr-un magazin un pachet ce conținea 4 conserve de ton Rio Mare, părăsind magazinul fără a îl achita, cauzând astfel un prejudiciu de 39,66 lei (nerecuperat până în prezent).
 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

UPDATE

Potrivit unor surse, procurorii au contestat decizia de punere în libertate a inculpatului.

Bărbatul nu se află la primul contact cu legea penală.

El are un dosar pentru uzurpare de calități oficiale, două dosare pe trafic de droguri și unul de furt calificat.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii