Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănțean arestat pentru viol de Tribunalul Provincial din Madrid, Spania

ro

15 Nov, 2023 13:47 778 Marime text


Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au solicitat și obținut arestarea, pe o durată de cel mult 15 zile, a unui bărbat, din județul Constanța, acuzat de viol!

Miercuri, 15 iunie 2023, Curtea de Apel Constanța a admis cererea de punere în executare a mandatului european de arestare privind persoana solicitată.

Ca atare, Curtea de Apel a dispus executarea mandatului european de arestare emis de Tribunalul Provincial din Madrid, Spania, pentru comiterea infracțiunii de viol.

„Dispune predarea persoanei solicitate către autoritățile judiciare din Spania, cu respectarea regulii specialităţii predării, prevăzută de art.117 din Legea nr.302/2004, republicată.  În baza dispoziţiilor art. 104 alin. 10 şi 13 Legea nr.302/2004 republicată şi art. 230 alin. 1 şi 3 Cod procedură penală, dispune arestarea persoanei solicitate în vederea predării către autorităţile judiciare din Slovenia, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.11.2023 până în data de 14.12.2023, inclusiv“, se mai arată în decizia magistraților.


Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Premieră în justiția din Dobrogea!
Sentință definitivă, la Constanța, pentru lovirea unui şofer de ambulanţă


Omor calificat la Tulcea!
Rechizitoriu demn de filmele cu detectivi. Sentință definitivă la Constanța. Daune reduse la jumătate


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii