Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierul local Linica Stan de la Mangalia, pierde procesul cu Agenția Națională de Integritate. Decizia nu este definitivă

ro

15 May, 2024 11:52 647 Marime text
Magistrații de la Curtea de Apel București au decis la termenul din 23 ianuarie 2024 declinarea soluţionarea cauzei care face obiectul dosarului nr. 3071/2/2023, având ca obiect anulare raport evaluare ANI Raport de evaluare nr. 16468/G/II/13.04.2023 către Curtea de Apel Constanța.

La termenul din 14 mai 2024, magistrații de la Curte au dat soluția în dosar și au repins acțiunea ca nefondată.

Decizia nu este definitivă iar Linica Stan are drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Constanța.
Pronunțarea în dosar s-a făcut prin punerea soluției la dispoziția părților de către grefa instanței.
 
Context:
 

Părți în dosar sunt Linica Stan, consilier local PNL de la Mangalia, în calitate de reclamant și Agenția Națională de Integritate în calitate de pârât.

În fapt, Agenția Națională de Integritate a constatat în luna aprilie 2023, starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă în cazul  Linică Stan, consilier local PNL de la Mangalia.

Aceasta s-a aflat în conflict de interese administrativ, după ce în calitate de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea unor Hotărâri ale Consiliului Local Mangalia prin care au fost alocate sume de bani din bugetul local către o asociaţie de utilitate publică.
 
Printre membrii fondatori ai acestei Asociații (n.r. OMD Mangalia) se află și o organizație al cărei președinte este Linica Stan (n.r. Organizatia Patronala Mangalia), precum și o societate la care soțul și fiul acesteia, dețin calitatea de unic asociat și administrator.
 
Prin adoptarea acestor Hotărâri ale CL Mangalia s-a creat un avantaj patrimonial pentru aceste două entități, se menționa în comunicatul Agenției Naționale de Integritate.
 
Astfel, Linica Stan ar fi încălcat astfel prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin.(1), lit. a), b) și f) din O.U.G. nr. 57/2019.

Linica Stan s-a adresat Curții de Apel București unde a înregistrat dosarul nr.3071/2/2023 prin care a solicitat magistraților de la secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal să anuleze raportul de evaluare al ANI nr. 16468/13/04/2023.
 
Linica Stan a mai făcut parte din Partidul Social Democrat. A fost o perioadă și consilier independent, apoi a trecut la PNL.

Stan este însă și o femeie de afaceri.

Hotelul de cinci stele Saturn din staţiunea cu acelaşi nume este controlat de familia Linicăi Stan.

Hotelul funcționează pe societatea Fimest Turist SRL.

În 2022, cifra de afaceri a companiei a fost de 4,376,476.00 lei, cu un profit de 758,385 lei și 26 de angajați.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 23.76%, potrivit www.termene.ro.

Totodată, Stan a fost până în 2015 şefă la THR Marea Neagră (Turism, Hoteluri şi Res­tau­rante Marea Neagră), considerat cel mai mare ope­rator de hoteluri de pe litoral, unde SIF Transilvania este acţionar majoritar.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Dosarul fostei șefe de la THR Marea Neagră, consilier local la Mangalia, declinat la Curtea de Apel Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii