Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnare cu executare într-un dosar al DNA Constanța! Decizia nu este definitivă

ro

15 Apr, 2022 00:00 2223 Marime text
 
  •  Trei ani şi două luni de închisoare cu executare! Decizia nu este definitivă
 
Trimis în judecată de procurorii DNA Constanța, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe și şantaj, Memur Omer a fost condamnat în primă instanță, la închisoare cu executare!
 
Ieri, 14 aprilie 2022, judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis condamnarea bărbatului la pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe (parte civilă I.I.H.). Totodată, instanța i-a aplicat acestuia pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj (parte civilă I.I.A.).
 
Tribunalul a contopit pedepsele menţionate mai sus în pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani închisoare la care se adaugă 2 luni (reprezentând 1/3 din pedeapsa de 6 luni aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe), urmând ca inculpatul Omer Memur să execute în final 3 (trei) ani şi 2 (două) luni închisoare.
 
Instanța a dispus executarea pedepsei de 3 (trei) ani şi 2 (două) luni închisoare în regim de detenţie și a dedus din pedeapsa aplicată inculpatului Omer Memur, perioada reţinerii şi arestului preventiv de la 19.10.2018 la 23.10.2018.
 
Tribunalul a admis în parte acţiunea civilă formulată în procesul penal de partea civilă I.I.H. şi obligă inculpatul Omer Memur la plata sumei de 10.000 Euro sau contravaloarea în lei la cursul BNR de la data plăţii efective, despăgubiri civile către această parte civilă reprezentând daune morale şi la plata sumei de 12.933,16 despăgubiri civile reprezentând daune materiale.
 
Mai mult, tot tribunalul a admite în parte și acţiunea civilă formulată în procesul penal de partea civilă I.I.A. şi obligă inculpatul Omer Memur la plata sumei de 10.000 Euro sau contravaloarea în lei la cursul BNR de la data plăţii efective, despăgubiri civile către această parte civilă reprezentând daune morale şi la plata sumei de 1.232,87 despăgubiri civile reprezentând daune materiale.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
DNA intră tare în transportul de călători din județul Constanța! (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii