Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania OMV Petrom, condamnată pentru ucidere din culpă

ro

03 Sep, 2019 10:17 5607 Marime text
Magistraţii s-au pronunţat în cazul morţii unui copil intoxicat în apropierea unei sonde de petrol din localitatea prahoveană Ariceştii Rahtivani. Tragedia a avut loc în martie 2014.

Judecătoria Ploieşti a decis condamnarea companiei OMV Petrom la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1.000.000 lei (250 de zile amenda, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 4000 lei), pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Daune morale în valoare totală de 250.000 euro

În continuare, instanţa a admis în parte actiunea civilă formulată de părţile civile si a obligat inculpata OMV. Petrom S.A la plata de despăgubiri civile către părţile civile astfel: către partea civilă F.C.C., (având calitate de tată al defunctului), la plata sumei de 50.000 euro cu titlu de daune morale, sumă ce se va plăti în lei la cursul BNR din data plăţii, - către partea civilă F.E., (având calitate de mamă a defunctului), la plata sumei de 50.000 euro cu titlu de daune morale, sumă ce se va plăti în lei la cursul BNR din data plăţii, - către partea civilă F.V., (având calitate de sora a defunctului), la plata sumei de 30.000 euro cu titlu de daune morale, sumă ce se va plăti în lei la cursul BNR din data plăţii, - către partea civilă F.A.N.,( având calitate de sora a defunctului), la plata sumei de 30.000 euro cu titlu de daune morale, sumă ce se va plăti în lei la cursul BNR din data plăţii, - către partea civilă F.M.A., (având calitate de frate al defunctului), la plata sumei de 30.000 euro cu titlu de daune morale, sumă ce se va plăti în lei la cursul BNR din data plăţii, - către partea civilă F.A.C., (având calitate de frate al defunctului), la plata sumei de 30.000 euro cu titlu de daune morale, sumă ce se va plăti în lei la cursul BNR din data plă?ii, - către partea civilă F.A.C., (având calitate de frate al defunctului), la plata sumei de 30.000 euro cu titlu de daune morale, sumă ce se va plăti în lei la cursul BNR din data plăţii.

Decizia nu este definitivă.

Potrivit digi24.ro, un băiat în vârstă de nouă ani din comuna Ariceştii Rahtivani fost găsit mort, la sfârşitul lunii februarie 2014, în apropierea unei sonde de extracţie a petrolului, iar medicii legişti care au efectuat necropsia au stabilit că a murit din cauza intoxicaţiei cu gaze de sondă.

În anul 2015 Parchetul General a trimis în judecată OMV Petrom pentru ucidere din culpă, pe motiv că reprezentanţii companiei nu au împrejmuit cu gard beciul sondei, deşi perimetrul trebuia izolat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii