Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:57 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia de cercetare a averilor din Constanţa se întruneşte azi. Şedinţa este secretă

ro

07 Apr, 2017 11:46 794 Marime text
La Curtea de Apel Constanța va avea loc azi cel de al treilea termen de judecată în dosarul în care Agenția Națională de Integritate cere un control cu privire la averea dobândită de Cristian Rizea și veniturile realizate în perioada exercitării mandatului de deputat în Parlamentul României (19 decembrie 2008 - 31 decembrie 2010).
 
Şedinţa de judecată este secretă.
 
Amintim că, la finele lunii iunie 2011, ANI a cerut confiscarea de la Rizea a sumei de 300.000 de euro.
 
Cristian Rizea a fost propus candidat la parlamentare la Constanța - în Colegiul 5, pentru Camera Deputaților, în 2008. În octombrie 2008, s-a decis înlocuirea acestuia cu Mircea Stănescu. Motivul care ar fi stat la baza acestei schimbări nu a fost dezvăluit la momentul în care s-a efectuat rocada, lăsându-se doar să se înțeleagă faptul că șansele sale sunt mai mari în Colegiul 5, tot la Camera Deputaților, însă în județul Brăila, unde candida inițial Mircea Stănescu.

De menţionat că prezenta cauză s-a mai aflat pe rolul Curții de Apel Constanța. Pe data de 14 octombrie 2015, judecătoarea Elena Carina Gheorma, din Curtea de Apel Constanța, a respins acțiunea ANI.

Nemulțumiți, reprezentanții Agenției Naționale de Integritate au atacat decizia Curții de Apel Constanța la Înalta Curte de Casație și Justiție a României. Ulterior, judecătoarele Doina Duican, Rodica Voicu și Luiza Păun, din Înalta Curte de Casație și Justiție a României, au admis acțiunea ANI și au anulat Ordonanța de clasare nr. 1 din 23.01.2012 emisă de Comisia de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Pe cale de consecință, cauza a fost trimisă Comisiei de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Constanța, pentru reverificarea averii persoanelor cercetate Cristian Rizea și Rizea Josette Ane Marie.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii