Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:10 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine sunt şi ce au păţit constănţenii care au bătut palma anul acesta cu Anticorupţii

ro

05 Dec, 2016 00:00 1090 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au încheiat anul acesta mai multe acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu mai mulţi inculpaţi, printre aceştia aflându-se şi câţiva constănţeni.
 
Unul dintre aceste acorduri este cel încheiat între Lucica Simona Căpăţînă, soţia lui Dănuţ Căpăţînă, fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, acuzată de două infracțiuni de spălare a banilor în forma continuată, şi Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie.
 
Lucica Simona Căpăţînă s-a ales cu trei ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de patru ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, Lucica Simona Căpăţînă va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Constanţa. Totodată, procurorii Anticorupţie au solicitat instanţei sesizate şi dispunerea confiscării speciale de la inculpată a sumelor totale de 1.262.218,43 de lei şi 233.660 de euro (sau echivalentul în RON al acestora la data executării prezentei hotărâri).
 
Dosarul de urmărire penală împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța, urmând ca instanţa să se pronunţe pe data de 7 decembrie.
 
Şi Florentina Şerban, şef serviciu în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Constanţa, Structura de Administrare Fiscală - Activitatea de Inspecţie Fiscală, a încheiat un acord cu procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanța.
 
Recent, Tribunalul Constanţa a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de DNA Constanţa cu Florentina Şerban şi a dispus condamnarea fostului şef din ANAF la trei ani de închisoare, cu suspendare condiţionată, pentru complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată. Pe parcursul termenului de supraveghere, Florentina Şerban ar urma să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, cuprinsă între 60 şi 120 de zile, în condiţiile stabilite de instanţă.
 
În ianuarie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor legale, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a lui Nicolae Bucăţică, din Medgidia, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de trafic de influență,
 
Dosarul de urmărire penală şi acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.
 
Ulterior, instanţa a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între DNA şi Bucăţică, hotărând condamnarea bărbatului la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
 
Citeşte şi: 
 
Detalii ştiute până azi doar de DNA
Trei ani cu suspendare pentru Lucica Căpăţînă, soţia fostului şef al Spitalului Judeţean Constanţa (document)

 
Şerban Florentina, fost şef în Finanţele Publice din Constanţa, condamnată la trei ani de închisoare
 
Trimis în judecată de procurorul Bogdan Sfichi, din DNA, Nicolae Bucățică, din Cernavodă, a fost condamnat

Ti-a placut articolul?

Comentarii