Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiros SRL, firma care deține Cherhanaua Ovidiu, în proces cu Garda de Mediu Constanța

ro

25 Feb, 2024 17:00 908 Marime text
  • Chiros SRL administrată de Virgil Chiru s-a ocupat de construcția cherhanalei și ulterior de operarea acesteia, având un contract de închiriere încheiat cu administrația locală din Ovidiu
 
Chiros SRL, firma care deține Cherhanaua Ovidiu, din județul Constanța, a chemat în instanță Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Constanța pentru anularea unui proces verbal de contravenție.
 
Mai precis, vorbim de dosarul 1523/212/2022, care este în apel, la Tribunalul Constanța, având ca obiect anulare proces verbal de contravenţie GNM 12644.
 
Chiros SRL administrată de Virgil Chiru s-a ocupat de construcția cherhanalei și ulterior de operarea acesteia, având un contract de închiriere încheiat cu administrația locală din Ovidiu.
 
În urma unor reclamații, în 2022, Inspectoratul de Stat în Construcții și Garda de Mediu au amendat proprietarul construcției cu suma de 35.000 lei pentru construcția terasei principale cu depășirea limitelor din autorizația de construire.
 
Totodată, Inspectoratul de Stat în Construcții au cerut proprietarului cherhanalei demolarea construcției ridicate abuziv și aducerea terenului la starea inițială. La rândul, său proprietarul, respectiv Primăria Ovidiu s-a îndreptat împotriva constructorului și a recuperat amenda primită de la instituțiile de control și a obligat constructorul și locatorul la demolarea terasei principale și a unei părți dintr-o altă terasă, amplasată în stânga construcției.
 
Amenda de la Protecția Consumatorului
 
În februarie 2024, în urma desfășurării unei acțiuni de control la cercetarea unei reclamații privind existenta abaterilor de la prevederile legale la punctul de lucru al SC CHIROS SRL- Cherhanaua Ovidiu din strada Primăverii, numarul 22 B, Ovidiu s-au aplicat urmatoarele sancțiuni:
 
- 2 amenzi în valoare totală de 14 000 lei
- 2 avertismente pentru existența practicilor comerciale înșelătoare și absența din meniu a declarației nutriționale
- s-au oprit definitiv de la comercializare și s-au retras din circuitul consumului uman produse alimentare neconforme in valoare de 29.400 lei (pește, ciorbă de pește, carne de vită, pasăre și miel)
- prin Invitaâie s-a recomandat oprirea temporară a prestării serviciului de alimentație publică până la remedierea deficiențelor, deficiențele fiind remediate la momentul scrierii documentului de control.
Abaterile de la legislație constatate de comisarii CJPC Constanța, în timpul controlului, s-au referit la:

- camerele adiacente blocului alimentar prezinta infiltrații
- materii prime în stare refrigerată și congelat fără elemente de identificare și caracterizare (produse nesigure)
- peste cu acumulări sangvinolente și aspect de intrare în stare de putrefacție

- întregul bloc alimentar este neigienizat, gresie spartă în unele zone, sifoanele cu acumulări de mizerie
- legume cu mucegai și în lădițe neigienizate
- produse alimentare expirate
- ciorba nu se prepară în mod tradițional, există zeamă cu legume și carnea porționată este păstrată separat în frigider
- paste fierte și păstrate în frigider contrar indicațiilor producătorului ca după fierbere se servesc fierbinți cu diferite ingrediente.
- în Meniu nu există declarația nutrițională


Despre Chiros SRL


Chiros SRL  este fondată în anul 2006, conform termene.ro. Pe anul 2022, a raportat 2,2 milioane lei cifră de afaceri, 5 salariați și profit de 699.242 lei. Sediul social este pe șoseaua Națională nr. 44 din Ovidiu, județul Constanța. Firma are un punct de lucru, care apare expirat pe platformă, pe strada Primăverii 22B din Ovidiu. Asociați sunt Virgil Chiru – 80% și Aurelia Chiru – 20%. Virgil Chiru este administrator și apare și în compania Chiros Milenium Invest SRL.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Citește și:
O parte dintre terasele Cherhanalei Ovidiu, demolate și aduse la forma inițială din autorizația de construire (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii