Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJPC Constanța Protecția Consumatorilor a descins la Cherhanaua Ovidiu de pe strada Primăverii. Amendă aplicată și închidere temporară a locației (FOTO)

ro

20 Feb, 2024 10:09 2129 Marime text


În urma desfășurării unei acțiuni de control la cercetarea unei reclamații privind existenta abaterilor de la prevederile legale la punctul de lucru al SC CHIROS SRL- Cherhanaua Ovidiu din strada Primăverii, numarul 22 B, Ovidiu s-au aplicat urmatoarele sancțiuni:

- 2 amenzi în valoare totală de 14 000 lei
- 2 avertismente pentru existența practicilor comerciale înșelătoare și absența din meniu a declarației nutriționale
- s-au oprit definitiv de la comercializare și s-au retras din circuitul consumului uman produse alimentare neconforme in valoare de 29.400 lei (pește, ciorbă de pește, carne de vită, pasăre și miel)
- prin Invitatie s-a recomandat oprirea temporara a prestarii serviciului de alimentatie publica pana la remedierea deficientelor, deficientele fiind remediate la momentul scrierii documentului de control.



Abaterile de la legislatie constatate de comisarii CJPC Constanța,  in timpul controlului, s-au referit la:

- camerele adiacente blocului alimentar prezinta infiltratii
- materii prime in stare refrigerata si congelata fara elemente de identificare si caracterizare ( produse  nesigure)
- peste cu acumulari sangvinolente si aspect de intrare in stare de putrefactie
- intregul bloc alimentar este neigienizat, gresie sparta in unele zone, sifoanele cu acumulari de mizerie
- legume cu mucegai si in ladite neigienizate
- produse alimentare expirate
- ciorba nu se prepara in mod traditional, exista zeama cu legume si carnea portionata este pastrata separat in frigider
- paste fierte si pastrate in frigider contrar indicatiilor producatorului  ca dupa fierbere se servesc fierbinti cu diferite ingrediente.
- in Meniu nu exista declaratia nutritionala

Despre Chiros SRL

Chiros SRL  este fondată în anul 2006, conform termene.ro. Pe anul 2022, a raportat 2,2 milioane lei cifră de afaceri, 5 salariați și profit de 699.242 lei. Sediul social este pe șoseaua Națională nr. 44 din Ovidiu, județul Constanța. Firma are un punct de lucru, care apare expirat pe platformă, pe strada Primăverii 22B din Ovidiu. Asociați sunt Virgil Chiru – 80% și Aurelia Chiru – 20%. Virgil Chiru este administrator și apare și în compania Chiros Milenium Invest SRL.


O parte dintre terasele Cherhanalei Ovidiu, demolate și aduse la forma inițială din autorizația de construire (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii