Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:45 09 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cereri de arestare preventivă, admise în parte la Tribunalul Constanța

ro

19 Oct, 2021 00:00 1421 Marime text
 
  • Procurorii din Constanța au dispus inițial reținerea a șase persoane pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.
 
 
Urmare a cercetărilor privind săvârșirea mai multor infracțiuni de tâlhărie calificată, fapte comise în zilele de 11, respectiv 20 septembrie 2021, polițiști ai Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Constanța au identificat 6 persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, bănuite de comiterea faptelor.
 
Astfel, la data de 14 octombrie 2021, polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției municipiului Constanța, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al polițiștilor Postului de Poliție Lumina, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Constanța și localitatea Lumina, cele 6 persoane fiind conduse la sediu pentru cercetări.
 
În urma administrării probatoriului în cauză, cei 6 au fost reținuți pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.
 
Aceștia au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, ulterior fiind prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.
 
Pe rolul Tribunalul Constanța a fost înregistrat dosarul 7667/118/2021, cauză în care inculpații sunt, potrivit portalului instanțelor de judecată: „Pomac Fydan, Bulgaru Alexandru, Ilie Rareş Cristian, Asan Alexandru Denis, Ageolu Ibraim Gean, Agavriloaia Radu Florin“.
 
Ulterior deliberarilor, judecătorii au admis, în parte, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța și a dispus arestarea preventivă a inculpatilor Pomac Fydan, Bulgaru Alexandru, Ilie Rares Cristian, Asan Alexandru Denis, pe o perioadă de 30 zile. Totodată, instanța a respins cererea formulată de inculpații Pomac Fydan, Bulgaru Alexandru, Ilie Rares Cristian, Asan Alexandru Denis, de luare a măsurii arestului la domiciliu sau masura controlului judiciar.

„Dispune emiterea de indata a mandatelor de arestare preventiva. Respinge propunerea de luare a masurii arsetarii preventive fata de inculpatii Agavriloaia Radu Florin si Ageolu Ibraim Gean. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu, faţă de inculpatul Agavriloaia Radu Florin, Ageolu Ibraim Gean“, potrivit portalului instanțelor de judecată.

 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Acțiunea a beneficiat de suportul tehnic al Direcției de Operațiuni Speciale din Poliția Română și al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Constanța.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Fost angajat al Poliției Militare din Tulcea, în arest la Constanța
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii