Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cerere de strămutare formulată de un operator economic Licitația pentru contractul serviciului de salubrizare a deșeurilor municipale din Județul Constanța ar putea ajunge pe masa judecătorilor de la ÎCCJ!

ro

14 Jan, 2024 17:00 1179 Marime text
 
 
  • Contractul de delegare prin concesiune a serviciului de salubrizare pentru activitățile de sortare, tratare mecano biologică și depozitare a deșeurilor municipale din Județul Constanța scos la licitație de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea a fost contestat inițial la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor
  • Nemulțumită de decizia Consiliului, firma contestatoare, Eco Sud SA s-a adresat Curții de Apel Constanța pentru soluționarea litigiului privind achizițiile publice în dosarul cu nr. 744/36/2023 privind decizia CNSC nr. 2719/C2/2982/17.11.2023
  • Pârâți în dosar sunt Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea și SC Iridex Group Salubrizare SRL
  • La termenul din 11.01.2024, magistrații au amânat cauza pentru soluţionarea cererii de strămutare de către ÎCCJ și au fixat un nou termen în dosar pentru 02.02.2024
 
 


Contractul de delegare prin concesiune a serviciului de salubrizare pentru activitățile de sortare, tratare mecano biologică și depozitare a deșeurilor municipale din Județul Constanța scos la licitație de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea a fost contestat inițial la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.


Pe 7 decembrie 2023, Eco Sud SRL au înregistrat la Curtea de Apel, un alt doilea dosar cu nr. 744/36/2023 privind decizia CNSC nr. 2719/C2/2982/17.11.2023, având ca obiect litigiul privind achizițiile publice (n.r. primul dosar care vizează aceeași achiziție dar o altă decizie a Consiliului cea cu nr.1856/C2/2092/09.08.2023 a făcut obiectul unui alt litigiu demarat pe 29 august 2023 în dosarul nr.520/36/2023).

În noul dosar, pârât este Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea și SC Iridex Group Salubrizare SRL.
 
La termenul din 11.01.2024, magistrații au amânat cauza pentru soluţionarea cererii de strămutare de către Î.C.C.J. (MDC) și au fixat un nou termen în dosar pentru 02.02.2024.
 
Reamintim, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară” Dobrogea”, în calitate de autoritate contractantă, a demarat în 2022 procedura privind atribuirii contractelor de delegare, prin concesiune, a gestiunii serviciului de salubrizare pentru activitățile de colectare, transport și transfer al deșeurilor din județul Constanța, aferente Proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor.
 
Licitația cuprinde trei loturi/zone de colectare din județul Constanța.
 
Zona 1: Municipiul Constanța, orașele Murfatlar și Ovidiu, comunele: Fântânele, Grădina, Istria, Lumina, Mihai Viteau,Târgușor, Valu lui Traian, Săcele, Corbu;
 
Zona2 : Orașele Negru Vodă, Techirghiol și Eforie, comunele: Amzacea, Bărăganu, Cerchezu, Chirnogeni, Comana, Cumpăna, Mereni, Pecineaga, Topraisar, Tuzla;
 
Zona 3: Municipiul Medgidia, orașul Hârșova, comunele: Adamclisi, Aliman, Băneasa, Castelu, Ciocârlia, Cobadin, Cuza-Vodă, Ciobanu, Crucea, Deleni, Dobromir, Dumbrăveni, Gârliciu, Ghindărești, Horia, Independența, Ion Corvin, Lipnița, Mircea-Vodă, Nicolae Bălcescu, Ostrov, Oltina, Peștera, Pantelimon, Rasova, Saligny, Siliștea, Tortoman, Topalu, Vulturu.
 
Valoarea totală estimată a contractelor este la 150 milioane de lei iar valabilitatea contractelor este de 5 ani.
 
57 dintre cele 62 de localități membre ale ADI Dobrogea, și Consiliul Județean Constanța, au adoptat hotărâri prin care au avizat documentația de atribuire a contractelor de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare pentru activitatea de colectare, transport și transfer al deșeurilor în județul Constanța.
 
Despre Eco Sud SA
 
Eco Sud SA are sediul social în București și reprezentată legal prin președintele Consiliului de Administrație Adrian Mirel Scarlat.
Compania a fost înființată în 2001 și potrivit propriului site, operează gropile de gunoi de la Vidra, lângă București, Mofleni din județul Dolj, Bacău, Girov din județul Neamț, Mavrodin din Teleorman și centrul de mangement al deșeurilor din Frățești, Giurgiu.
În 2022 a raportat o cifră de afaceri de 200.992.292 lei, profit de 42.672.821 lei la un număr de 361 de angajați.
Principalul obiect de activitate este tratarea si eliminarea deșeurilor nepericuloase.
Potrivit www.termene.ro, acționarii companiei sunt Elena Șontelecan 65% și Cristina Cantemir, 35%.
Administratori sunt Corneliu Georgescu, Nicolae Stan și Adrian Mirel Scarlat.
Elena Șontelecan mai figurează în firma Hes Consult Imob SRL, Claudiu Georgescu în Eurorent International Group SRL iar Nicolae Stan în Eco Sud TM SRL.
Compania mai figurează cu un contract direct din achiziții publice încheiat în 2019 cu Trustul de Clădiri Metropolitane București SA.


 
Iridex Group Salubrizare SRL
 
Conform termene.ro, Iridex Group Salubrizare SRL are sediul social pe Șoseaua București – Ploiești nr. 9 – 13, sectorul 1, București, iar obiectul de activitate este „colectarea deșeurilor nepericuloase”.

Asociații firmei sunt: Iridex Group SRL, Olga Anghel, Cristian Pascu, Florin Pascu, Nicoleta Vâlsan, Green Knowledge SRL și Corneliu Pascu.
Dan Tiberiu Anghel este administratorul. Olga Anghel mai apare și în P.C. Sun Energy Production SRL și Green PAck SRL.
Corneliu Pascu apare în P.C. Management Consulting SRL, Iridex Group SRL, P.C. Sun Energy Production SRL, Triton Apaserv SRL, Greenpoint Management SA și Paso Vertgrun Mecanorent SRL.

Asta în timp ce Cristian Pascu mai figurează în P.C. Management & Consulting SRL, Multi Dent SRL, Iridex Group SRL, Vhala Beauty SRL, Greenpoint Management SA și Tallordent SRL.

Iridex Group SRL apare și în ABS Asigurări – Reasigurări SA. Green Knowledge SRL figurează și în Green Unit SRL.

Dantex International SRL este firma în care mai este prezent Dan Tiberiu Anghel. Iridex Group Salubrizare SRL are încheiate zeci de contracte publice cu primării din județul Constanța.

Iridex Group Salubrizare SRL a raportat în anul 2022 o cifră de afaceri egală cu 135.904.765 de lei, un profit egal cu 8.107.768 de lei și o medie de 1.147 de angajați.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:


Asociația condusă de fostul deputat, Victor Manea chemată în judecată Este vizat contractul de concesiune a serviciului de salubrizare de la nivelul județului Constanța, în valoare de 30 de milioane de euro

Rezultatul final al fazei de evaluare în cadrul licitației serviciului de salubrizare din județul Constanța, contestat la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

Licitația privind salubrizarea localităților județului Constanța intră în faza de evaluare a ofertelor. Trei operatori s-au înscris la licitație

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii