Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:25 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai tânăr constănțean osândit la închisoare pe viață! 2 iulie 2021 - ziua în care o comună din județ a fost șocată după o faptă abominabilă

ro

02 Jul, 2022 00:00 6860 Marime text
 
  • Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis, în luna mai 2022, condamnarea definitivă la închisoare pe viață a inculpatului.
 
  • Acesta a devenit cel mai tânăr constănțean condamnat la închisoare pe viață!
 
  • Pe lângă decizia de condamnare, instanța a decis acordarea unor daune în valoare de 2,6 milioane de euro.
 
2 iulie 2021 - un tânăr, de 29 de ani, fără antecedente penale, din localitatea Corbu, județul Constanța, a pătruns în locuința unor vecini, din localitatea Corbu, unde l-ar fi ucis pe proprietarul casei și ar fi întreținut, prin constrângere, raporturi sexuale cu o tânără.
 
Pentru fapta sa, inculpatul a fost condamnat la închisoare pe viață.
 
Procesul a fost finalizat în mai puțin de un an de la comiterea faptei.
 
În motivarea deciziei, Tribunalul Constanța arată că se impune aplicarea detențiunii pe viață, fiind de necontestat ecoul puternic negativ al faptelor inculpatului în rândul comunității, dar și urmările produse, fiind afectate iremediabil viețile a cinci persoane, una decedata și alte 4 ce vor rămâne cu sechele psihice grave, toate acestea fiind puse pe seama consumului de droguri și substante psihoactive, deși aceasta a fost opțiunea  persoanală a inculpatului și nu poate constitui un aspect în circumstanțiere.
 
Pe scurt, în actul de sesizare a instanței, procurorii arată că, la data de 02 iulie 2021, în jurul orei 03.45, polițiștii Secției 5 Rurală Cogealac - IPJ Constanța au fost sesizați, prin apel 112, de către o minoră, de 15 ani, cu privire la faptul că o persoană ar fi pătruns în locuința sa, din localitatea Corbu și ar fi întreținut, prin constrângere, raporturi sexuale cu sora sa, în vârstă de 20 de ani, iar tatăl lor ar fi fost înțepat în zona abdomenului cu un corp ascuțit.
 
Ajuns la fața locului, echipajul medical a constatat decesul bărbatului, în vârstă de 41 de ani.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis, în luna mai 2022, condamnarea definitivă la închisoare pe viață a inculpatului.
 
Acesta a devenit cel mai tânăr constănțean condamnat la închisoare pe viață!
 
Pe lângă decizia de condamnare, instanța a decis acordarea unor daune în valoare de 2,6 milioane de euro.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Constanța. O nouă condamnare la închisoare pe viață
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii