Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce asociaţie din Constanţa a fost dizolvată

ro

30 Jan, 2020 00:00 1381 Marime text

Instanţa a decis: Asociaţia Tomis Turism, înfiinţată în urmă cu circa 20 ani, dar care nu a funcţionat efectiv nici măcar o zi, va fi dizolvată. Lichidator judiciar a fost desemnat Andrei Stroie, din cadrul societăţii Maestro SPRL. Foarte interesant, decizia pronunţată de Tribunalul Constanţa contrazice total prima sentinţă pronunţată în cauză, ce a aparţinut Judecătoriei Constanţa.
 
Final de existenţă pentru Asociaţia Tomis Turism. Judecătorii constănţeni au admis apelul declarat de reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa şi au constatat dizolvată asociaţia înfiinţată în anul 2000, pe vremea fostului preşedinte al CJC, democratul Stelian Duţu.
 
La momentul înfiinţării, membrii fondatori, alături de Consiliul Judeţean Constanţa, erau Autoritatea Naţională pentru Turism, Oficiul de Promovare a Turismului şi Oficiul pentru Autorizare şi Control. Între timp însă, entităţile fondatoare au fost desfiinţate, la rândul lor, Consiliul Judeţean Constanţa fiind singurul membru fondator care încă mai există.
 
În acest context, reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa s-au adresat Judecătoriei Constanţa, în cursul anului trecut, solicitând instanţei să constate dizolvarea asociaţiei.
CJC a argumentat că asociaţia trebuie dizolvată din moment ce legislaţia în vigoare prevede acest lucru pentru entităţile pentru care nu s-a putut constitui adunarea generală sau consiliul director în conformitate cu statutul asociaţiei, timp de mai bine de un an de la data înfiinţării.
 
Totuşi, magistraţii Judecătoriei Constanţa au respins cererea Consiliului Judeţean, argumentând că nu s-ar fi depus toate diligenţele pentru dizolvarea asociaţiei. Concret, instanţa a decis că o astfel de hotărâre nu poate fi luată de judecători dacă nu a fost făcută dovada efectivă a convocării fiecăruia dintre membrii fondatori. Mai mult, trebuie făcută dovada şi că aceştia ar fi refuzat să se prezinte la adunarea generală în vederea dizolvării.
 
Întreaga sentinţă a fost schimbată însă de hotărârea luată în apel de Tribunalul Constanţa, decizia din urmă fiind definitivă.
 
Citeşte şi:
 
Asociaţia constănţeană care nu a funcţionat nici măcar o zi, timp de 19 ani. Cazul, în atenţia Tribunalului
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii