Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a recunoscut în faţa procurorilor Tentativă de viol în zona Campusului Universităţii „Ovidius“! Agresorul a fost trimis în judecată

ro

25 Jan, 2018 00:00 1972 Marime text
Eliberat condiţionat la propunerea unei comisii din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, un individ de 41 de ani, cunoscut oamenilor legii pentru apucăturile sale, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Nu este pentru prima dată când ajunge în boxa acuzaţilor. În trecut, el a mai fost închis pentru viol. Cel în cauză este suspectat de tentativă de viol. În prezent, el se află în spatele gratiilor, unde aşteaptă începerea procesului şi, eventual, sentinţa.
 
Conform magistraţilor, în seara zilei de 10 ianuarie, în zona Campusului Universităţii „Ovidius“, cel în cauză ar fi acostat o minoră, de 14 ani, pe care ar fi încercat să o violeze. Copila a ţipat, iar un cetăţean care se afla în apropiere a intervenit imediat, moment în care agresorul a fugit. El a fost depistat şi ulterior arestat preventiv. Zilele trecute, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpatului, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la viol. În faţa organelor de anchetă, agresorul a recunoscut doar că s-a apropiat de minoră, nu şi că ar fi vrut să o violeze.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare instanţei competente, respectiv Judecătoria Constanţa. Primul termen urmează să fie stabilit după finalizarea procedurii de cameră preliminară.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform dispoziţiilor Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii