Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul celor aproape 20 de șoferi condamnați la Tulcea pentru dare de mită a ajuns la Constanța

ro

23 Jun, 2021 00:00 3783 Marime text
 
  • Inculpații, cu excepția unuia, au recunoscut faptele astfel cum au fost descrise în rechizitoriu, solicitând ca judecata să se desfășoare după procedura simplificată potrivit disp. art. 374 C.p.p.
 
Aproape 20 de șoferi din București, Constanța și Tulcea au fost condamnați de Tribunalul Tulcea, pentru dare de mită, la câte un an și șase luni de închisoare cu suspendare a executării pedepselor aplicate sub supraveghere, pe o durată de doi ani.
 
Sentințele judecătorilor din Tulcea au fost contestate la Curtea de Apel Constanța, primul termen fiind stabilit pentru luna decembrie 2021.
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
 
Prezenta cauză are legătură cu dosarul în care doi foști agenți de poliție, din cadrul Postului Poliție Ciucurova, județ Tulcea, un fost inginer mecanic al RAR Tulcea, precum și trei conducători auto, au fost condamnați definitiv, la Constanța, într-un dosar de corupție.
 
Cei doi polițiști și angajatul de la RAR au fost acuzați de procurori de luare de mită, iar în sarcina civililor au fost reținute infracțiunile de dare de mită și cumpărare de influență
 
Revenind la cazul celor aproape 20 de șoferi, aceștia sunt acuzați că au dat diverse sume de bani (de la 20 de lei la 100 de euro) pentru ca oamenii legii să-și îndeplinească în mod necorespunzător atribuțiile de serviciu.
 
Instanța reține că inculpații au plătit următoarele sume de bani:
 
150 lei ca să nu fie sancționat contravențional și să nu-i fie ridicat permisul de conducere pentru încălcarea marcajului longitudinal continuu.
 
20 de lei ca să nu fie sancționat contravențional pentru neprezentarea documentelor la control cu ocazia verificării acestuia în traficul rutier.
 
50 lei ca să nu fie sancționat contravențional pentru faptul că avea autoturismul echipat cu anvelope necorespunzătoare.
 
50 lei ca să nu fie sancționat contravențional pentru neacordare de prioritate și trecere peste marcajul longitudianl continuu.
 
100 lei ca să nu fie sancționat contravențional pentru neprezentarea documentelor la control cu ocazia verificării sale în traficul rutier.
 
200 lei ca să nu fie sancționat contravențional pentru faptul că avea permisul de conducere expirat.
 
100 euro pentru a nu fi sancționat contravențional pentru lipsă poliță de asigurare RCA.
 
100 lei ca să nu fie sancționat pentru ITP expirată și lipsă poliță de asigurare de răspundere civilă obligatorie.
 
20 de lei ca să nu fie sancționat contravențional pentru faptul că nu a purtat centura de siguranță.
 
151 lei ca să nu fie sancționat pentru o contravenție la regimul rutier (depășirea vitezei legale în localitate).
 
250 de lei ca să nu fie sancționat pentru defecțiuni la sistemul de iluminat spate al autoturismului (2 becuri arse) și lipsă documente.
 
400 lei ca să nu fie sancționat contravențional pentru depășire prin încălcarea marcajului longitudinal continuu și în zona trecerii de pietoni.
 
200 de lei pentru depășire prin încălcarea liniei continue și în zona trecerii de pietoni.
 
200 lei ca să nu fie sancționat contravențional întrucât la controlul efectuat în traficul rutier s-a constatat că avea autoturismul echipat cu anvelope necorespunzătoare.
 
100 lei întrucât avea echipat autoturismul cu anvelope necorespuzătoare.
 
200 lei și 60 de euro pentru defecțiuni la sistemul de frânare al autoturismului, poliță de asigurare RCA expirată și anvelopă uzată.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și
 
O nouă hotărâre în cazul comisarului-șef Coteanu acuzat de luare de mită
 
Polițiști din cadrul structurii de înmatriculare a vehiculelor, audiați pentru luare de mită
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii