Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz șocant aproape de Mangalia! Patru băieți ar fi fost violați de un consătean. Prima condamnare

ro

12 May, 2021 00:00 2892 Marime text
  • Pentru a proteja identitățile și intimitatea părților implicate în acest dosar, nu vom publica numele reale ale persoanelor vizate și nici alte date care ar putea conduce la identificarea acestora.

Un individ, în vârstă de aproape 40 de ani, dintr-un sat aflat în apropiere de municipiul Mangalia, a fost condamnat în primă instanță, de Judecătoria Mangalia, la 11 ani de închisoare, pentru viol (patru victime) și agresiune sexuală (o victimă).

Decizia Judecătoriei Mangalia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, primul termen în apel fiind stabilit pentru jumătatea lunii septembrie 2021.

Bărbatul a fost trimis în judecată în 2019, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, pentru săvârșirea, la începutul lunii august 2018, a infracțiunii de viol, pentru săvârșirea, la începutul verii anului 2016, a unei alte infracțiuni de viol, pentru săvârșirea, la data de 8 februarie 2019, a infracțiunii de viol, pentru săvârșirea, în cursul anului 2015, a infracțiunii de viol și pentru săvârșirea, în vara anului 2018, a infracțiunii de agresiune sexuală.

Atât inculpatul, cât și victimele lui locuiau, arată surse judiciare, în același sat.

Pentru a proteja identitățile și intimitatea părților implicate în acest dosar, nu vom publica numele reale ale persoanelor vizate și nici alte date care ar putea conduce la identificarea acestora.

Recent, Judecătoria Mangalia a decis condamnarea inculpatului la 11 ani de închisoare, pentru săvârșirea a patru infracțiuni de viol și una de agresiune sexuală.

Instanța a dedus din pedeapsa principală rezultantă de 11 ani de închisoare aplicată inculpatului prin prezenta sentință durata reținerii și durata arestării preventive cuprinsă în perioada februarie - mai 2019.

De asemenea, Judecătoria Mangalia a admis în parte acțiunile civile formulate de părțile civile și a decis ca inculpatul să le achite victimelor 100.000 de lei.


Pus în libertate

Inculpatul a fost pus în libertate în timpul procesului penal! Și asta pentru că, aproape de finele lunii aprilie 2019, Judecătoria Mangalia a constatat tardivitatea înaintării la judecătorul de cameră preliminară a rechizitoriului întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia sub nr. 633/P/2019 din 23.05.2019, prin care s-a dispus trimiterea în judecata în stare de arest preventiv a inculpatului, pe atunci deținut în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Constanța.


Totodată, magistrații din Mangalia au constatat intervenită sancțiunea decăderii procurorului din dreptul de a formula cereri privind arestarea preventivă dispusă față de inculpat, nulitatea propunerii formulate peste termen în cuprinsul rechizitoriului întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia cu privire la menținerea arestării preventive a inculpatului, precum și imposibilitatea judecătorului de cameră preliminară de a verifica din oficiu legalitatea și temeinicia măsurii preventive dispuse față de inculpat.


Pe cale de consecință, judecătorii au dispus punerea în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă, la data încetării de drept a măsurii preventive (...) (măsura fiind dispusă până la data de 29 mai 2019 inclusiv), dacă nu este reținut sau arestat în altă cauză.


Decizia Judecătoriei Mangalia a fost contestată de procurori la Tribunalul Constanța, instanță care, la data de 29 mai 2019, a respins ca nefondată contestația formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia împotriva încheierii penale pronunțată de Judecătoria Mangalia.


Revenind la decizia privind condamnarea, dosarul se află acum la Curtea de Apel Constanța, primul termen în apel fiind stabilit pentru jumătatea lunii septembrie 2021.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Tânăr violat în parcul de la CET! Judecătorii cred că autorul poate fi eliberat condiționat


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii