Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calvarul unei familii din Constanţa, în instanţă Opt ani de închisoare pentru violenţă în familie, distrugere şi agresiune sexuală

ro

23 Oct, 2019 00:00 1603 Marime text

Judecătoria Constanţa a decis ieri condamnarea în primă instanţă, la aproape opt ani de închisoare cu executare, a unui bărbat acuzat de violenţă în familie, distrugere şi agresiune sexuală. Victimele individului sunt două minore de 14 ani, respectiv 15 ani, iar inculpatul este concubinul mamei lor.


Conform anchetatorilor, inculpatul obişnuia să consume în mod frecvent băuturi alcoolice şi devenea agresiv, ameninţându-i pe toţi membrii familiei cu acte de violenţă, provocându-le astfel o stare permanentă de temere. Drept urmare, de cele mai multe ori, fetele de 14 şi 15 ani plecau de acasă. Neavând această posibilitate, sora lor, de cinci ani, se ascundea în camera sa împreună cu fratele său, bolnav de autism.

Decizia privind condamnarea individului nu este definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanţa.


În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut că la jumătatea lunii martie 2019, organele de poliţie au fost sesizate de angajaţi ai Spitalului Clinic de Urgenţă Judeţean Constanţa cu privire la faptul că la Unitatea Primiri Urgenţe s-a prezentat o copilă, de 14 ani, agresată fizic.


În temeiul sesizării, organele de poliţie s-au deplasat la unitatea spitalicească, unde au identificat o copilă, care prezenta urme de violenţă la nivelul feţei, al trunchiului şi al membrelor, sens în care s-a întocmit proces-verbal de constatare. A doua zi, copila, în prezenţa mamei sale, a formulat plângere împotriva concubinului celei din urmă, pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie şi distrugere, întrucât acesta a agresat-o fizic şi i-a distrus telefonul mobil.


Din probele administrate în cursul urmăririi penale a rezultat următoarea situaţie de fapt:


Minora a locuit împreună fraţii săi minori, cu mama sa şi cu concubinul acesteia într-un imobil închiriat. Într-o noapte, în jurul orei 01.00, în timp ce se aflau la domiciliu toţi membrii familiei, inculpatul, pe fondul consumului de alcool şi al unor discuţii în contradictoriu, a iniţiat un conflict şi, după ce a distrus cu un ciocan telefonul fetei de 14 ani, a agresat-o fizic pe aceasta, prin aplicarea unor lovituri repetate cu palma, pumnul şi cu un obiect contondent, respectiv coadă de mătură, în zona capului, în zona trunchiului şi în zona membrelor inferioare şi superioare.


În aceste condiţii, la adresa respectivă a fost solicitat un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanţă, copila fiind transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.


În urma audierilor, s-a reţinut că şi ceilalţi membri ai familiei au fost victime ale agresiunilor fizice şi verbale comise de către inculpat.


Fiind audiate în calitate de persoane vătămate, copila de 14 ani şi sora acesteia, de 15 ani, au declarat faptul că inculpatul obişnuia să consume în mod frecvent băuturi alcoolice şi devenea agresiv, ameninţându-i pe toţi membrii familiei cu acte de violenţă, provocându-le astfel o stare permanentă de temere, drept urmare de cele mai multe ori acestea preferau să îl evite şi să plece de acasă. Asta în timp ce sora lor, de cinci ani, se ascundea în camera sa împreună cu fratele său, bolnav de autism.


Potrivit anchetatorilor, din declaraţiile persoanelor vătămate, cât şi ale martorilor oculari au rezultat indicii cu privire la comiterea unor acte de agresiune sexuală, constând în aceea că, pe fondul stării de temere pe care le-a insuflat-o în perioada convieţuirii, prin ameninţări cu acte de violenţă, inculpatul le-a cerut fetelor de 14 şi 15 ani să se aşeze pe genunchii săi sau în pat, alături de el, apoi le săruta pe buze, le mângâia cu palma pe deasupra hainelor, pe sâni şi zonele intime, şi chiar le lovea cu palma peste fese, în mod sugestiv, făcând afirmaţii cu conotaţie sexuală. În cazul în care mama copiilor încerca să intervină în favoarea fiicelor sale şi să-l determine pe inculpat să renunţe la acţiunile sale, aceasta era ameninţată cu acte de violenţă, inculpatul ridicând braţul în aer, orientat în direcţia sa, ca şi când ar urma să o lovească.


Din cuprinsul aceloraşi declaraţii a mai rezultat şi faptul că a exercitat acte de violenţă şi asupra minorei în vârstă de 5 ani, în sensul că a lovit-o pe aceasta cu cureaua şi chiar a prins-o de haine şi a aruncat-o în pat sau pe podea.


Sursa text: rolii.ro


Inculpatul a fost trimis în judecată, iar Judecătoria Constanţa a decis ieri condamnarea acestuia în primă instanţă la aproape opt ani de închisoare cu executare, pentru violenţă în familie, distrugere şi agresiune sexuală. Decizia nu este definitivă.


Citeşte şi:

Eroina de la şcoală! O copilă şi-a salvat de la nenorocire două colege de clasă! Povestea completă din sala de judecată

Bucureşti Poliţist, reţinut pentru agresiune sexuală

Caz şocant la Constanţa! O copilă de cinci ani, agresată sexual într-un microbuz închiriat de grădiniţă

Un caporal de la Unitatea Militară din Clinceni, suspectat că ar fi agresat o minoră
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii