Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Nicolae Grădinaru, acord de recunoaștere a vinovăției cu DNA

ro

23 Jun, 2022 00:00 2421 Marime text

 
  • Potrivit unor surse judiciare, în cauză s-ar fi derulat cercetări specifice pentru dare de mită și că s-ar fi convenit pedeapsa de 1,4 ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de incercare de doi ani.    
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea acordului de recunoaștere a vinovăției spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu Bogdan Nicolae Grădinaru.
 
Potrivit unor surse judiciare, în cauză s-au derulat cercetări specifice pentru dare de mită și că s-ar fi convenit pedeapsa de 1,4 ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de incercare de doi ani.    
 
Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Constanța.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea acordului de recunoaștere a vinovăției spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 


Conform Portalului instanțelor de judecată, doasrul 4272/118/2022 a fost înregistrat pe rolul Secției penale din Tribunalul Constanța și are ca obiect „sesizarea cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei (art.483 NCPP)“, inculpat Grădinaru Bogdan Nicolae.
 
Primul termen a fost stabilit pentru data de 13 iulie 2022.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Înalta Curte, achitări pe linie în dosarul „Consultanța! (MINUTĂ)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii