Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bătaie în toată regula la Eforie! Echipaj de poliţie, lovit cu pumnii şi picioare. O poliţistă, trasă de păr

ro

10 Oct, 2019 09:47 12942 Marime text
Trei persoane trimise în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru ultraj, au fost condamnate în primă instanţă.
 
În actul de sesizare s-a reținut în fapt că inculpații, la data de  12.05.2019, în jurul orei 21.00, în timp ce se aflau pe bulevardul Republicii, din Eforie Sud, judeţul Constanţa, au adresat injurii și amenințări cu moartea și cu acte de violență doi agenţi de poliție. Mai mult, în timpul unei proceduri de încătuşare, un jandarm care sprijinea echipajul de poliţie a fost lovit de inculpaţi.
 
Conform rechizitoriului, inculpatul V.I. a făcut scandal într-un magazin din Eforie. La faţa locului a fost trimis un echipaj de poliţie. Lucrătorii l-au interceptat pe bărbat,c are a declarat inițial în glumă că se numește (…), apoi a devenit recalcitrant, a refuzat să-și decline identitatea și a început să adreseze organelor de ordine publică expresii vulgare.
 
Organele de ordine publică i-au solicitat să le însoțească la autospeciala de poliție, care se afla parcată în stația de autobuz din apropiere, însă acesta a refuzat, fapt pentru care acestea au procedat la conducerea forțată a acestuia, dar pentru că se opunea au încercat să ia măsura încătușării.
 
Lângă inculpat se aflau soția sa V.F.S. și fiicele acesteia, V.E.R. şi V.A.I.
 
Întrucât inculpatul V.I. se opunea cu forța fizică încătușării, organele de ordine publică au încercat să-i blocheze mâinile pentru a-i aplica pe acestea cătușele.
 
Atunci au intervenit inculpatele V.F.S. şi V.E.R. pentru a împiedica organele de ordine publică să-l încătușeze și au început să agreseze fizic lucrătorii, în sensul că au fost loviţi în mod repetat cu pumnii și picioarele peste diferite părți ale corpului.
 
Mai mult, inculpata V.E.R. a tras-o de păr pe o poliţistă aflată la faţa locului.
 
„Întrucât lucrătorii de ordine publică nu au mai reușit să-i aplice cătușele numitului V.I., aceștia  l-au apucat de mâini și l-au condus pe jos până lângă autospeciala de poliție aflată în stația de autobuz. În acest timp, atât inculpaţii au adresat expresii vulgare lucrătorilor de ordine publică și totodată le-au adresat fiecăruia dintre aceștia trei expresii de amenințare cu moartea atât lor cât și membrilor familiilor lor.
 
Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea lui V.I. la doi ani de închisoare cu executare. Soţia şi una dintre fiicele inculpatului a fost condamnate la câte un an şi opt luni de închisoare cu suspendare.
 
Instanţa a constatat că oamenii legii nu s-au constituit părţi civile în cauză.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii