Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani pentru operații! Un fals medic din Constanța a fost condamnat la șase ani cu executare, pentru înșelăciune

ro

11 Nov, 2021 00:00 2374 Marime text

 
  • Pe scurt, medicul este suspectat că ar fi mers la locuința unei femei, de 85 de ani, unde și-a declinat calitatea mincinoasă de medic și i-a spus persoanei vătămate că fiica sa a fost victima unui accident rutier, obținând în acest mod suma de 3.100 lei.
 
Trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constața, prin rechizitoriul nr. 3042/P/2018, Leonard I., acuzat de înșelăciune, prin metoda Accidentul, a fost condamnat la șase ani și două luni de închisoare cu executare, de magistrații Judecătoriei Constanța.
 
Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
În actul de sesizare s-a reținut că, falsul medic s-a deplasat la domiciliul persoanei vătămate, de 85 de ani, context în care inculpatul și-a declinat calitatea mincinoasă de medic și i-a spus persoanei vătămate că fiica sa a fost victima unui accident rutier, obținând în acest mod suma de 3.100 lei, pentru a fi supusă unor proceduri medicale (operații).
 
În motivarea decizie de condamnare, Judecătoria Constanța reține că inculpatul a indus-o în eroare pe persoana vătămată, în vârstă de 85 de ani, folosindu-se de calitatea mincinoasă de medic, susținând că este îndreptățit să primească suma de 3.100 lei pentru îngrijirea medicală a fiicei acesteia, care ar fi fost vătămată în urma unui accident, comportament ce relevă o gravitate relativ crescută a faptei.
 
Mai mult, din analiza fisei de cazier a inculpatului, instanța a mai reținut că inculpatul este cunoscut cu multiple antecedente penale (în special infracțiuni contra patrimoniului).
 
Totuși, în favoarea inculpatului, Judecătoria Constanța a reținut că acesta a avut o atitudine sinceră încă din faza de urmărire penală, recunoscând și regretând fapta.
 
Punând în balanță cele expuse mai sus, instanța a decis condamnarea inculpatul la pedeapsa închisorii de doi ani și două luni de închisoare, ce se va executa în regim de detenție, apreciind că aceasta este de natură să asigure realizarea scopului și funcțiilor pedepsei.
 
Raportat la faptul că inculpatul a mai fost condamnat, Judecătoria Constanța a contopit pedepsele inculpatului din celelalte cauze penale și au dispus, în final, ca falsul medic să execute șase ani și două luni de închisoare cu executare.
 
În prezent, dosarul penal se află pe rolul Curții de Apel Constanța, ca efect al contestației formulate de inculpat.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Medic amenințat cu un cuțit în Camera de Primiri Urgențe. Judecătorii din Constanța au motivat sentința de condamnare
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii