Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:14 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție, constănțeni! A început procesul pentru Regulamentul parcărilor publice din Constanța. Ce s-a întâmplat la primul termen

ro

07 Dec, 2021 00:00 10510 Marime text
  • Dosarul are indicativul 7099/118/2021 și a fost deschis de Organizația Patronală Mamaia Constanța.
  • Cazul a fost analizat ieri de magistrații Secției de Contencios administrativ și fiscal, în completul CA7 prezidat de magistratul Loredana Motoc.
  • „Astăzi (nr., ieri) a avut loc primul termen de judecată, însă procesul s-a amânat, cauza fiind introducerea unei cereri de intervenție în interes alăturat Organizației Patronale Mamaia Constanța de către o doamnă avocat din Baroul Constanța. La acest termen, s-a pus în discuție necesitatea ca cererea de intervenție să fie timbrată, motiv pentru care urmează ca intervenienta să fie citată cu mențiunea de a asigura timbrajul“, a explicat, pentru ZIUA de Constanța, avocatul Adriana Turnea, reprezentantul legal al Organizației Patronale Mamaia Constanța.
 
Procesul în care a fost contestat Regulamentul parcărilor publice din Constanța a început ieri, 6 decembrie 2021, la Secția de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța.
 
Dosarul are indicativul 7099/118/2021 și a fost deschis de Organizația Patronală Mamaia Constanța.
 
Cazul a fost analizat ieri de magistrații Secției de Contencios administrativ și fiscal, în completul CA7 prezidat de magistratul Loredana Motoc.
 
Contactat telefonic, avocatul Adriana Turnea, din cadrul Baroului Constanța, reprezentantul legal al Organizației Patronale Mamaia Constanța, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că procesul s-a amânat pentru luna ianuarie 2022.
 
„Astăzi (nr., ieri) a avut loc primul termen de judecată, însă procesul s-a amânat, cauza fiind introducerea unei cereri de intervenție în interes alăturat Organizației Patronale Mamaia Constanța de către o doamnă avocat din Baroul Constanța. La acest termen, s-a pus în discuție necesitatea ca cererea de intervenție să fie timbrată, motiv pentru care urmează ca intervenienta să fie citată cu mențiunea de a asigura timbrajul“, a explicat avocatul Adriana Turnea.
 
„Următoarea înfățișare a fost stabilită pentru data de 31 ianuarie 2022, când se va pune în discuție admisibilitatea în principiu a cererii și, cel mai probabil, se va discuta și administrarea probatoriului propus în cauză“, a mai precizat reprezentantul Organizației Patronale Mamaia Constanța.
 
Ce s-a contestat
 
Totodată, avocatul a explicat că, în mare, acțiunea prin care se cere anularea HCLM Constanța nr. 123/23.04.2021 vizează nerespectarea Legii 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, dar și a Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.
 
„În cerere, facem referire la faptul că opinia publică nu a fost complet informată în legătură cu noul regulament, la dispoziția publicului s-a pus doar proiectul regulamentului, nu și avizele de specialitate sau alte documente justificative“, a explicat avocatul Adriana Turnea.
 
De asemenea, reprezentantul legal al Organizației Patronale Mamaia Constanța a mai precizat că acțiunea se întemeiată și pe nerespectarea Ordonanței 43/1997 privind regimul drumurilor, în sensul că nu ar fi fost obținute toate avizele necesare pentru acest proiect.
 
Așa cum am precizat anterior, următoarea înfățișare în cauză a fost fixată pentru data de 31 ianuarie 2022, cazul urmând să se judece de la ora 13.30.
 
Oricare va fi hotărârea pe care o va pronunța Tribunalul Constanța, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
 
În prezent, pe rolul Tribunalului Constanța există alte două acțiuni împotriva actualului Regulament al parcărilor publice din municipiu.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Proces important la tribunal! Regulamentul parcărilor din Constanța, contestat a treia oară!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii