Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:47 29 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Constanța Altfel a pierdut procesul cu familia Bucovală și Consiliul Local Constanța. Ce au decis magistrații de la Tribunalul Tulcea?

ro

22 Jul, 2021 00:00 1539 Marime text


⦁    Asociația Constanța Altfel a formulat recurs în dosarul nr.474/118/2020, înregistrat pe rolul secţiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal a Curții de Apel Constanța
⦁    Obiectul dosarului este suspendare/anulare act administrativ, constând în autorizaţia de construire nr. 1552/2019, având ca beneficiar  SC Bueno Comp SRL
⦁    În dosar, Consiliul Local al Municipiului Constanța și Stelian Bucovală, Enache Bucovală, Liliana Bucovală și Carmen Diana Bucovală sunt intimați pîrâți, alături de SC Bueno Comp SRL
⦁    Judecătorii de la Tribunalul Tulcea au decis respinge excepţia tradivităţii cererii formulate de reclamanta Asociația Constanța Altfel din data de 16.09.2020, ca nefondatăAsociația Constanța Altfel a formulat recurs în dosarul nr.474/118/2020, înregistrat pe rolul secţiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal a Curții de Apel Constanța.

Obiectul dosarului este suspendare/anulare act administrativ, constând în autorizaţia de construire nr. 1552/2019, având ca beneficiar  SC Bueno Comp SRL pentru construcția de la Lupoaică, pe terenul în situat pe bd. Tomis nr. 49A, în suprafață de 718 mp (n.r. o lucrare care a generat un scandal public și s-a lăsat cu plângeri penale la începutul anului trecut).

În dosar, Consiliul Local al Municipiului Constanța și Stelian Bucovală, Enache Bucovală, Liliana Bucovală și Carmen Diana Bucovală sunt intimați pîrâți, alături de SC Bueno Comp SRL.Magistrații de la Curtea de Apel Constanța nu au stabilit un termen în dosar.

Precizăm că, la fond, judecătorii de la Tribunalul Tulcea au decis în dosarul nr. 474/118/2020, prin sentinţa civilă nr. 1037/13.11.2020, următoarele:
- respinge excepţia tradivităţii cererii formulate de reclamanta Asociația Constanța Altfel din data de 16.09.2020, ca nefondată;
- respinge excepţia de nelegalitate invocată de reclamantă, ca inadmisibilă;
- admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, invocată de pârâţi;
- respinge în tot actiunea formulată de reclamanta Asociația Constanța Altfel, ca fiind formulată de către o persoană care nu are calitate procesuală activă.

Decizia nu este definitivă, de aceea, împotriva sentinţei civile sus menţionate, reclamanta, a declarat recurs  la data de 09.07.2021 și urmează ca instanţa să comunice termenul de judecată la care se va judeca recursul.

Vă reamintim, recurentul, Asociația Constanța Altfel a fost condusă în perioada 2017-2020 chiar de actualul primar al municipiului Constanța, Vergil Chițac.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Se redeschide scandalul proiectelor imobiliare de la Lupoaică – Km 0 al municipiului Constanța

Un consilier local dezvăluie Inspectoratul de Stat în Construcții a constatat neconformități privind emiterea PUD-ului pentru investiția de la Lupoaică (documente)

Primăria condusă de Vergil Chițac vrea să recupereze cheltuielile de judecată de pe urma unui proces pe care l-a câștigat împotriva Asociației Constanța Altfel

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii