Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:03 27 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arestare în prag de seară la Tribunalul Constanța!

ro

03 Feb, 2023 16:22 2792 Marime text


Tribunalul Constanța a dispus în această seară arestarea preventivă a unui bărbat de 49 de ani! Cel în cauză este cercetat într-un dosar penal referitor la trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept.
 
Mandatul de arestare nu este definitiv!
 
Oficial!
 

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Constanţa, cu privire la inculpat. În baza art. 223 alin. 2 C.p.p., dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 03.02.2023 şi până la data de 04.03.2023, inclusiv, a inculpatului, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, prev. de art.2 al.1 din Legea 143/2000. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpat. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 03.02.2023.

 
Amintim că în prezenta cauză polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța – Serviciul Antidorg, împreună cu procurorii  D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat ieri 4 percheziții domiciliare, în județele Constanța și Ialomița, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept.
 
Din cercetări a reieșit faptul că 2 bărbați, de 49 de ani, respectiv 39 de ani, ar fi săvârșit infracțiunea de trafic de droguri de risc, iar un alt bărbat, de 27 de ani, ar fi săvârșit infracțiunea de deținere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept.
 
În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate 3 kilograme de cannabis, un laptop, 3 telefoane mobile și alte bunuri cu valoare probatorie.
 
Bărbatul de 49 de ani a fost reținut și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.
 

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,,Tomis” Constanța.
 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii