Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANI a pierdut ieri un proces la Constanța. Decizia nu este definitivă

ro

31 Jul, 2020 00:00 1637 Marime text
  • Potrivit ANI, Chiru Daniela-Mihaela, director executiv în cadrul Primăriei oraşului Năvodari, judeţul Constanţa, s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 12 septembrie 2010 - 12 septembrie 2013, întrucât a exercitat simultan cu funcţia publică şi funcţia de vicepreşedinte în cadrul Organizaţiei Orăşeneşti de Femei PSD Năvodari. 
 
Judecătorii Curții de Apel Constanța au admis în parte, ieri, acţiunea formulată de Daniela Mihaela Chiru, director executiv în cadrul Primăriei oraşului Năvodari, judeţul Constanţa, la data mediatizării cauzie, în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate.
 
Curtea de Apel a anulat în parte Raportul de evaluare nr.23154/G/II din 01.06.2016 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate cu privire la constatarea stării de incompatibilitate a reclamantei Chiru Daniela-Mihaela şi sesizarea Comisiei de disciplină din cadrul Primăriei Oraşului Năvodari. 
 
Decizia de ieri a Curții de Apel nu este definitivă.  
 
Amintimcă în luna iunie 2016, ANI a anunţat că inspectorii instituţiei au constatat în cazul Danielei Mihaela Chiru, director executiv în cadrul Primăriei Năvodari, starea de incompatibilitate.
 
Conform ANI, „Chiru Daniela-Mihaela, director executiv în cadrul Primăriei oraşului Năvodari, judeţul Constanţa, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 12 septembrie 2010 - 12 septembrie 2013, întrucât a exercitat simultan cu funcţia publică şi funcţia de vicepreşedinte în cadrul Organizaţiei Orăşeneşti de Femei PSD Năvodari“.
 
„Chiru Daniela-Mihaela a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 98, alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia «funcţionarilor publici le este interzis să fie membri ai organelor de conducere ale partidelor politice şi să exprime sau să apere în mod public poziţiile unui partid politic» şi dispoziţiile art. 44, alin. (1) din Legea nr. 188/1999, potrivit căruia «funcţionarilor publici le este interzis să ocupe funcţii de conducere în structurile sau organele de conducere, alese sau numite, ale partidelor politice, definite conform statutului acestora, ale organizaţiilor cărora le este aplicabil acelaşi regim juridic ca şi partidelor politice sau ale fundaţiilor ori asociaţiilor care funcţionează pe lângă partidele politice»“, potrivit ANI.
 
Tot inspectorii de integritate mai arată că, „întrucât persoana evaluată nu a menţionat deţinerea funcţiei de vicepreşedinte în cadrul Organizaţiei Orăşeneşti de Femei PSD Năvodari în declaraţiile de interese depuse la datele de 14 iunie 2011 şi 14 iunie 2013, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Chiru Daniela-Mihaela a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal al României“.
 
La finele lunii iunie 2016, Daniela Mihaela Chiru a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Constanţa. În luna noiembrie 2016, Curtea de Apel Constanţa a respins ca inadmisibilă acţiunea formulată. Decizia a fost atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, instanţă care, pe data de 30 noiembrie 2019, a admis recursul declarat de Chiru împotriva sentinţei civile a Curţii de Apel Constanţa. Pe cale de consecinţă, Înalta Curte a casat, în parte, sentinţa recurată şi a trimis cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe, în ceea ce priveşte cererea de anulare a Raportului de evaluare nr. 23154/G/II din 01.06.2016, emis de pârâta Agenţia Naţională de Integritate, în referire la constatarea stării de incompatibilitate şi sesizarea Comisiei de disciplină din cadrul Primăriei Oraşului Năvodari.
 
Totodată, Înalta Curte a menţinut soluţia de respingere, ca inadmisibilă, a cererii de anulare a aceluiaşi Raport de evaluare, cât priveşte sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Citește și:
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii