Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anchetă în Consiliul Județean Constanța, la cererea lui Nicuşor Constantinescu!

ro

14 Sep, 2020 00:00 2302 Marime text
  • De menţionat că în acest dosar, Nicuşor Daniel Constantinescu a recuzat-o de mai multe ori pe judecătoarea Antoneta Ardeleanu, toate cererile fiind respinse.
  • Tribunalul vrea să știe care erau persoanele care trebuiau să verifice îndeplinirea condițiilor legale pentru efectuarea plătilor către SC Combat Press SA.
  • Potrivit DNA, în perioada decembrie 2009 - noiembrie 2010, șeful CJC, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu încălcarea dispozițiilor legale în materia achizițiilor publice, a achiziționat și a plătit servicii de publicitate în valoare de 401.700 lei.

Antoneta Ardeleanu, judecător în Tribunalul Constanța, a acordat un nou trmen în dosarul în care Nicușor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, este suspectat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit!


Cauza a fost amânată pentru data de 6 octombrie. La termenul trecut, instanța a admis cererea formulat de Nicusor Daniel Constantinescu privind efectuarea unei expertize fianciar contabile, cu urmatoarele obiective:


1) să se precizeze care este contravaloarea prestațiilor ce au fost achitate de Consiliul Județean Constanța către SC Combat Press SA în perioada reținută prin rechizitoriu, decembrie 2009-noiembrie 2010 și dacă suma ar fi fost diferită în cazul organizării unei licitații în legatură cu serviciile imputate a fi nelegale –


2) să se stabilească circuitul financiar contabil și administrativ pe care trebuia să îl urmeze operațiunile realizate pentru plata sumelor de către Consiliul Județean Constanța către SC Combat Press SA


3) să se precizeze care erau persoanele care trebuiau să verifice îndeplinirea condițiilor legale pentru efectuarea plătilor către SC Combat Press SA.


În continuate, Tribunalul Constanța a decis emiterea unei adrese către Consiliul Județean Constanța în care să se comunice: dacă s-a adus la cunoștința Președintelui Consiliului Județean Constanța a unei note/adrese din care să reiasă că, nu exista un contract încheiat în urma unei licitatii cu SC Combat Press SRL, pentru plata prestațiilor către aceasta.

În rechizitoriul întocmit, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au reținut următoarea stare de fapt: „În perioada decembrie 2009 - noiembrie 2010, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel, în calitate de președinte al Consiliului Județean Constanța, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu încălcarea dispozițiilor legale în materia achizițiilor publice, a achiziționat și a plătit servicii de publicitate în valoare de 401.700 lei. Suma respectivă reprezintă un prejudiciu adus bugetului Consiliului Județean Constanța concomitent cu obținerea de către firma prestatoare a serviciilor a unui folos necuvenit în același cuantum“.

„Concret, în perioada respectivă, Consiliul Județean Constanța a achiziționat servicii de publicitate în presa scrisă locală, pentru care a achitat integral un număr de 12 facturi fiscale. Ca urmare a dispozițiilor emise de Curtea de Conturi a României, Consiliul Județean Constanța s-a adresat instanței civile și a obținut o hotărâre judecătorească definitivă de obligare a inculpatului Constantinescu Nicușor Daniel la plata sumei de 401.700 lei, ce reprezintă întregul prejudiciu al faptei penale. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului“, se mai arată în actele DNA.

În prezent, Nicușor Daniel Constantinescu se află în detenție, el fiind condamnat definitiv la zece ani de închisoare.

Citește și

DNA acuză
Consiliul Județean Constanța ar fi plătit aparent nelegal peste 11 milioane de lei. Ce se întâmplă azi în instanță

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii