Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:48 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anchetă a procurorilor din București în cazul unui bărbat decedat! Ce au stabilit anchetatorii

ro

02 Oct, 2023 19:00 873 Marime text
La data de 18.09.2023, în jurul orei 03.19, poliţiştii Secţiei 17 Poliţie au fost sesizaţi prin apel SNUAU 112 cu privire la faptul că pe o stradă din mun. Bucureşti, sector 5, se afla un bărbat dezbrăcat, care ţipa şi se manifesta agresiv.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, poliţiştii au identificat un bărbat îmbrăcat doar în lenjerie intimă, care prezenta mai multe excoriaţii pe corp şi care se deplasa haotic.

x0132La vederea poliţiştilor, bărbatul a început să fugă pe stradă, fiind urmărit şi somat să se oprească. La un moment dat, bărbatul s-a oprit şi s-a apropiat de poliţişti, ignorând solicitările de a păstra distanţa, împingându-se în aceştia

În acest context, poliţiştii au folosit mijloacele din dotare, respectiv spray iritant-lacrimogen şi baston. Bărbatul s-a îndepărtat de cei doi poliţişti şi a căzut pe spate, lovindu-se de asfalt, după care s-a ridicat, s-a mai deplasat câţiva metri şi a căzut din nou, lovindu-se cu capul de sol, fiind imobilizat în cele din urmă de poliţişti.

Bărbatul în cauză a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti în stare comatoasă, unde a fost supus unor intervenţii chirurgicale. La data de 26.09.2023, bărbatul a decedat ca urmare a stopului cardio-respirator şi insuficienţei organice multiple“ - ua mai precizat procurorii.


Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti mai precizează că, potrivit fişei de constatări preliminare emise de Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" în urma efectuării autopsiei, moartea a fost violentă, cauzată de edemul cerebral masiv cu hemoragii cerebrale secundare, consecinţa unui traumatism cranio-cerebral cu hemoragie meningo-cerebrală.

„Leziunile traumatice meningo cerebrale s-au putut produce prin lovire de corp/plan dur, pot data din 18.09.2023 şi au legătură de cauzalitate directă şi necondiţionată cu decesul.

Pentru stabilirea situaţiei de fapt expuse mai sus, procurorii au avut în vedere declaraţiile poliţiştilor care au intervenit la faţa locului, declaraţiile altor martori oculari, precum şi imaginile suprinse de camerele de supraveghere, în care se observă comportamentul haotic şi autoagresiv al bărbatului anterior intervenţiei poliţiştilor.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Muncipiului Bucureşti - Serviciul Omoruri“ - au mai precizat procurorii.

Citește și: 

Detalii de ultim moment despre DJ Lalla, găsită decedată pe plaja din Mamaia (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii