Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenințări și șantaj chiar în sala de judecată, la Constanța! Începe procesul

ro

02 May, 2023 00:00 3279 Marime text
 
 
  • Inculpatul este suspectat că ar fi constrâns-o pe persoana vătămată să îi remită suma de 5.000 euro și o sută de milioane de lei, amenințând-o că, în caz contrar, îi va incendia locuința.
  • Mai mult, în timpul unei ședințe de judecată desfăşurate la Judecătoria Constanţa, cu ocazia dezbaterilor pe fond purtate într-un dosarul civil având ca obiect ordin de protecţie, în care participa în calitate de pârât, inculpatul a întrebuințat cuvinte și gesturi jignitoare de natură să perturbe activitatea instanței, respectiv a smuls ochelarii de la ochii reclamantei și ar fi înjurat.
 
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus trimiterea în judecată a unui individ pentru săvârşirea infracţiunilor de șantaj și încălcarea solemnității ședinței. 
 
Dosarul se află  pe rolul Judecătoriei Constanța.
 
Primul termen a fost fixat pentru finele acestei luni.
 
Inculpatul este suspectat că ar fi constrâns-o pe persoana vătămată să îi remită suma de 5.000 euro și o sută de milioane de lei, amenințând-o că, în caz contrar, îi va incendia locuința.
 
Mai mult, în timpul unei ședințe de judecată desfăşurate la Judecătoria Constanţa, cu ocazia dezbaterilor pe fond purtate într-un dosarul civil având ca obiect ordin de protecţie, în care participa în calitate de pârât, inculpatul a întrebuințat cuvinte și gesturi jignitoare de natură să perturbe activitatea instanței, respectiv a smuls ochelarii de la ochii reclamantei și ar fi declarat: „îi dau foc la casă, ce p(...)a mă-sii?“. 
 
Totodată, inculpatul a declarat în ședința de judecată „dacă nu-mi dă banii, îi dau foc la casă. Îi dau foc la casă, ce p(...)a mă-sii?” și „dacă nu-mi dă banii, 5.000 euro și cei o sută de milioane pe care i-am dat lu’ taică-su lu’ aia gravidă, eu mă duc, tată, am buletin de Constanța, și îi dau foc”.
 
Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Foto cu rol listrativ.
 
Sursa text: portal instante de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Video
Medic de familie din Constanța, și un tânăr, condamnați pentru ucidere din culpă!

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii