Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenințare cu bombă! Jaf ca-n filme la o bancă din Mangalia! Suspectul numărul unu, arestat la domiciliu (MINUTĂ)

ro

16 Feb, 2022 00:00 2299 Marime text

 
  • Purtând o mască de protecție chirurgicală la nivelul feței şi o căciulă pe cap, inculpatul a pătruns în sediul unei bănci comerciale din municipiul Mangalia, unde l-a informat pe un angajat al băncii că are asupra sa o bombă şi l-a ameninţat că o va detona dacă nu va primi toţi banii din casierie, pentru ca ulterior să îl sechestreze pe acel angajat, până la intervenţia firmei de pază alarmate şi a organelor de poliţie.
 
  • După negocierea cu inculpatul, când acesta ceruse suma de 500.000 lei şi o maşină pentru a pleca de la locul faptei, organele de poliţie au reuşit să îl dezarmeze pe cel în cauză de un cuţit şi au stabilit că asupra sa nu exista de fapt nicio bombă.
 
 
Magistrații Judecătoriei Mangalia au decis ieri ca bărbatul suspectat că, la jumătatea lunii ianuarie 2022, ar fi jefuit o bancă din Mangalia, să rămână în stare de arest la domiciliu!
 
Decizia nu este definitivă!
 
Cel în cauză este suspectat de săvârşirea unei tentative la infracţiunea de tâlhărie calificată şi a infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.
 
Oficial!
 

„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpat, măsură pe care o menţine pentru o perioadă de 30 de zile. Impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În temeiul art. 221 alin. (2) din Codul de procedură penală, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii pe durata arestului la domiciliu: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice, direct sau indirect, cu persoana vătămată (...). În temeiul art. 221 alin. (4) din Codul de procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Dispune comunicarea prezentei încheieri organului de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte inculpatul, în vederea supravegherii măsurii arestului la domiciliu“.

 
Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 18 ianuarie 2022, în jurul orelor 16:00, purtând o mască de protecție chirurgicală la nivelul feței şi o căciulă pe cap, inculpatul a pătruns în sediul unei bănci comerciale din municipiul Mangalia, unde l-a informat pe un angajat al băncii că are asupra sa o bombă şi l-a ameninţat că o va detona dacă nu va primi toţi banii din casierie, pentru ca ulterior să îl sechestreze pe acel angajat, până la intervenţia firmei de pază alarmate şi a organelor de poliţie.
 
După negocierea cu inculpatul, când acesta ceruse suma de 500.000 lei şi o maşină pentru a pleca de la locul faptei, organele de poliţie au reuşit să îl dezarmeze pe cel în cauză de un cuţit şi au stabilit că asupra sa nu exista de fapt nicio bombă.
 
În cursul investigaţiilor inculpatul şi-a motivat acţiunea ilicită prin aceea că datora suma de 6.000 de lei unei bănci, iar că veniturile sale erau insuficiente pentru achitarea creditului.
 

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Jaf la un bancomat din Lumina! Prima condamnare (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii