Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amânare de pronunțare în două acorduri de recunoaștere a vinovăției încheiate de procurorii DNA Constanța

ro

04 Sep, 2022 12:37 1181 Marime text


Tribunalul Constanța a amânat pentru finele acestei luni pronunțarea în dosarele privind a acordurilor de recunoaștere a vinovăției încheiate de procurorii DNA cu Carolina Dudnic, la data presupuselor fapte comisar șef de poliție în cadrul în cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța și Corneliu Octavian Tănase, fost șef al Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa.
 
Oricare vor fi deciziile tribunalului, acestea vor putea fi contestate la Curtea de Apel Constanța.
 
Carolina Dudnic, la data presupuselor fapte comisar șef de poliție în cadrul în cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, este acuzată de permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității, acces ilegal la sistem informatic.
 
În sarcina inculpatei, DNA a stabilit pedeapsa rezultantă de un an închisoare, dispunând amânarea aplicării pedepsei, stabilindu-se un termen de supraveghere de doi ani.
 
Asta în timp ce celălat inculpat este suspectat de instigare la folosire de informații care nu sunt destinate publicității ori permitere accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și instigare la acces ilegal la sistem informatic.
 
Și în cazul său, DNA a stabilit pedeapsa rezultantă de un an închisoare, dispunând amânarea aplicării pedepsei, stabilindu-se un termen de supraveghere de doi ani.
 
În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
La data de 27 iulie 2020, inculpata Dudnic Carolina, în calitatea menționată mai sus, la instigarea celuilalt inculpat, ar fi accesat fără drept baza informatizată de date privind evidența persoanelor din cadrul MAI și i-ar fi transmis acestuia datele de identificare ale unui om de afaceri.
 
În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv un an închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.
 
Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpați împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.
 
Facem precizarea că, referitor la acordurile de recunoaștere a vinovăției, această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii