Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:36 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agent de poliție din IPJ Constanța, menținut sub control judiciar

ro

19 Nov, 2021 00:00 1561 Marime text
 
  • În cauză, anchetatorii arată că, în perioada mai-septembrie 2019, polițistul ar fi pretins și primit de la un martor denunțător, în mai multe tranșe, suma totală de 6.000 de lei și bunuri (băuturi alcoolice și produse alimentare), pentru a-i soluționa favorabil un dosar penal ce viza fapte la regimul rutier.
 
 
Silviu Nicolae Grosu, agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Valu lui Train, acuzat de luare de mită, rămâne sub control judiciar. Decizia a fost luată de judecătorii de la Tribunalul Constanța și poate fi contestată.
 
Oficial
 

Constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar, luate faţă de inculpatul Grosu Silviu Nicolae, măsură pe care o menţine, urmând să fie verificată sub acelaşi aspect cel târziu până la data de 16.01.2022. Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de inculpatul Grosu Silviu Nicolae, privind revocarea măsurii controlului judiciar. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 18.11.2021.

 
În cauză, anchetatorii arată că, în perioada mai-septembrie 2019, polițistul ar fi pretins și primit de la un martor denunțător, în mai multe tranșe, suma totală de 6.000 de lei și bunuri (băuturi alcoolice și produse alimentare), pentru a-i soluționa favorabil un dosar penal ce viza fapte la regimul rutier.
 
Mai precis, acesta a pretins și primit banii și bunurile în scopul îndeplinirii unor acte contrare calității sale de organ de cercetare penală (obținerea de acte publice contrafăcute sau audierea unui martor mincinos) și de a propune procurorului clasarea cauzei penale în care denunțătorul era cercetat pentru comiterea unei infracțiuni privind siguranța circulației rutiere.
 
Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanța. Noul termen a fost stabilit pentru data de 15 decembrie 2021.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Doi tineri au încercat să corupă un polițist din Valu lui Traian, cu 800 de euro. Decizie definitivă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii