Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adolescentul cercetat legat de incendierea blocului Grindeanu, dus la arestare! Din nou

ro

03 Mar, 2022 00:00 3927 Marime text
  • Surse judiciare au declarat pentru ZIUA de Constanța că s-a cerut instanței de judecată înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu  arestarea preventivă a minorului, în contextul în care acesta are mai multe evadări.
  • Împotriva hotărârii Judecătoriei Constanța se poate face contestație în termen de 48 de ore.
 
Adolescentul de 15 ani cercetat de procurori în legătură cu incendierea blocului Grindeanu, din Constanța, va fi prezentat judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă, au declarat, pentru ZIUA de Constanța, surse avizate!
 
Minorul se afla în stare de arest la domiciliu, tot la cererea procurorilor, care solicitaseră instanței să înlocuiască arestarea preventivă dispusă în luna decembrie 2021 cu măsura preventivă mai blândă a arestului la domiciliu.
 
Totuși, se pare că adolescentul nu a respectat măsura dispusă de judecători și conținutul mandatului de arestare la domiciliu, el fiind văzut în noaptea de 24 spre 25 februarie 2022 în apropierea imobilului pe care este acuzat că l-ar fi incendiat.
 
În aceste condiții, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au extins cercetările asupra sa și pentru săvârșirea infracțiunii de evadare, alături de acuzațiile de distrugere ce i se aduc.
 
Surse judiciare au declarat pentru ZIUA de Constanța că s-a cerut instanței de judecată înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu arestarea preventivă a minorului, în contextul în care acesta are mai multe evadări.
 
Socilitarea înlocuirii arestului la domiciliu cu arestarea preventivă a fost transmisă magistraților Secției penale a Judecătoriei Constanța, aceștia urmând să ia o decizie în acest caz.
 
Împotriva hotărârii Judecătoriei Constanța se poate face contestație în termen de 48 de ore.
 
Dus la Secția 5
 
Mandatul de arestare la domiciliu emis pe numele adolescentului era valabil până la mijlocul acestei luni.
 
Amintim, minorul a fost văzut în sensul giratoriu din apropierea imobilului de locatarii blocului, în noaptea de joi spre vineri, aproape de miezul nopții, iar oamenii au sesizat Poliția Locală Constanța.
 
La rândul lor, polițiștii locali au constatat că pe numele adolescentului era în vigoare o măsură preventivă și l-au condus pe minor la cea mai apropiată secție de poliție, respectiv Secția 5 Poliție.
 
În cazul în care minorul va fi trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere, prev. şi ped. de art. 253 alin. 4 Cod penal, cu aplic. art. 113 alin. 2 Cod penal“, cum a fost ea reținută de procurori, și dacă va fi găsit vinovat de comiterea acestei infracțiuni, atunci minorul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
 
Totodată, în urma incidentului din noaptea de joi spre vineri, minorul este cercetat și pentru evadare, iar potrivit legii evadarea din starea legală de reţinere sau de deţinere se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
 
Cazul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
ZIUA LIVE. Blocul Grindeanu. „Ne-am luat în brațe și am început să plângem. Ne uitam cum casa ne-a luat foc și am mulțumit că suntem în viață“
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii