Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:00 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acord de recunoaştere a vinovăţiei Medicul ginecolog Deniz-Taniure Dumitrache a bătut palma cu procurorii DNA Constanţa

ro

14 Jan, 2020 00:00 3301 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus sesizarea instanţei de judecată, în baza dispoziţiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei în cazul medicului ginecolog Deniz-Taniure Dumitrache, fost director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea.
 
Acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost trimis la Tribunalul Tulcea. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Reamintim că fostul director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Tulcea a fost arestat preventiv la jumătatea lunii octombrie 2019 de Tribunalul Tulcea, la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, pentru 18 infracţiuni de luare de mită.
 
Aproape de jumătatea lunii noiembrie 2019, Tribunalul Constanţa a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 zile.
 
Cât se află sub control judiciar, medicul ginecolog trebuie, printre altele, să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar, să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice, să nu exercite nicio activitate în cadrul Spitalului Judeţean Tulcea. Inculpatei i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
 
Citeşte şi:
 
Dosar preluat de la Tulcea! DNA Constanţa anchetează un medic ginecolog pentru luare de mită

 

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii