Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:45 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident cu doi morți în fața Hotelului Zodiac din Constanța, în noiembrie 2018. Prima condamnare

ro

15 Dec, 2020 00:00 3039 Marime text
  • Dosarul a ajuns ieri pe rolul Curtii de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.
  • Judecătoria a apreciat că scopul preventiv educativ al sancțiunii poate fi atins prin aplicarea unei pedepse de trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Un tânăr, de 22 de ani, din Constanța, a fost condamnat în primă instanță la trei ani de închisoare cu suspendare, acesta fiind găsit vinovat de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Decizia a fost luată de Judecătoria Constanța și a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Tânărul a fost găsit vinovat de producerea unui grav accident rutier, eveniment înregistrat în seara zilei de 11 noiembrie 2018, în fața Hotelului Zodiac din municipiul Constanța. Atunci, două persoane au și-au pierdut viața. De asemenea, alte două victime au fost grav rănite.
 

Viteza de deplasare a autoturismului a fost de circa 80 km/h

 
Din concluziile raportului de constatare tehnică judiciară auto întocmit de expertul desemnat a rezultat că viteza de deplasare a autoturismului a fost de circa 80 km/h.
 
Locul producerii accidentului a fost pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pe marcajul pietonal, victimele aflându-se în traversare dinspre partea dreaptă a autoturismului, în mers normal.
 
Conform specialiștilor, starea de pericol a fost generată de conducătorul autoturismului marca Ford care nu s-a asigurat suficient în momentul în care s-a apropiat de trecerea de pietoni.
 
Cauza producerii accidentului a fost nerespectarea de către inculpat a priorității pietonilor angajați pe trecerea pentru pietoni, semnalizată corespunzător.
 

Inculpatul a recunoscut

 
Raportul de expertiză mai arată că posibilitatea evitării accidentului îi revenea inculpatului care avea obligația de a se asigura că pe marcajul pietonal nu sunt angajați pietoni în traversare.
 
În cursul judecății, inculpatul s-a prevalat de procedura simplificată a recunoașterii învinuirii.
 

Fără antecedente penale

 
La individualizarea pedepselor, instanța a avut în vedere, printre altele, conduita inculpatului – 22 de ani, nu are antecedente penale, este integrat social și a recunoscut comiterea faptelor.
 
În aceste condiții, instanța a apreciat că scopul preventiv educativ al sancțiunii poate fi atins prin aplicarea unei pedepse de trei ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
 
Instanța a mai considerat că în prezenta cauză sunt îndeplinite cerințele prevăzute de legiuitor, condamnarea prin prezenta sentință fiind de trei ani închisoare, iar inculpatul nu s-a sustras de la urmărire penală ori judecată, nu a încercat zădărnicirea aflării adevărului ori a identificării și tragerii la răspundere penală, astfel încât instanța are convingerea că scopul pedepsei poate fi atins și fără executarea de către acesta a pedepsei aplicate.
 
Față de aceste considerente, Judecătoria Constanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere și a stabilit un termen de supraveghere de patru ani.
 
Decizia Judecătoriei Constanța și a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Sursa motivare: rolii.ro
 

 

Citește și
 
UPDATE. Accident rutier în fața Hotelului Zodiac din Constanța. Patru victime. O persoană decedată. Intervine SMURDUL (galerie foto+video)

Ucidere din culpă cum rar s-a mai văzut!
Un tânăr din Săcele, județul Constanța, condamnat la închisoare cu executare

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Oh 15 Dec, 2020 13:23 Sa omori 2 oameni si sa stai acasă...