Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:11 28 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Închisoare cu suspendare pentru șoferul care a omorât doi oameni în fața hotelului Zodiac din Constanța! S-au stabilit daunele (video)

ro

28 Aug, 2021 00:00 2818 Marime text
 
  • Din concluziile raportului de constatare tehnică judiciară auto întocmit de expertul desemnat a rezultat că viteza de deplasare a autoturismului a fost de circa 80 km/h.
 
Judecătorii din Constanța au soluționat în primă instanță latura civilă disjunsă din dosarul accidentului rutier din seara zilei de 11 noiembrie 2018, când două persoane au au murit în fața Hotelului Zodiac din municipiul Constanța.
 
Vinovat de producerea accidentului a fost găsit un tânăr, de 22 de ani, din Constanța, care a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare.
 
Din concluziile raportului de constatare tehnică judiciară auto întocmit de expertul desemnat a rezultat că viteza de deplasare a autoturismului a fost de circa 80 km/h.
 
Recent, prin Hotarârea nr. 334/2021, Judecătoria Constanța a soluționat latura civilă a prezentei cauze și a dispus acordarea, în total, aprox. 418.000 mii lei și 310.000 euro, echivalentul în lei la data plăţii, cu titlu de daune morale și daune materiale.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.
 
În actul de sesizare, în sarcina inculpatului s-a reținut că a condus un autoturism marca Ford, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, din Municipiul Constanța, pe banda nr. 3, dinspre bulevardul Aurel Vlaicu.
 
Când a ajuns la marcajul pietonal din zona Hotelului Zodiac șoferul a accidentat un grup de patru persoane care se angajaseră în traversarea drumului public pe acel marcaj pietonal, din partea sa dreaptă.
 
Victimele se aflau în traversare dinspre partea dreaptă a autoturismului, în mers normal.

 
Conform specialiștilor, starea de pericol a fost generată de conducătorul autoturismului marca Ford care nu s-a asigurat suficient în momentul în care s-a apropiat de trecerea de pietoni.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Poliţistul erou Aurelian Coliş, la judecată cu Casa Sectorială de Pensii a Ministerului Afacerilor Interne
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii