Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A actualizat documentația pentru Cazino Impex Romcatel Cercetare Proiectare, cu termen preschimbat la Judecătoria Vaslui

ro

27 Mar, 2020 00:00 1698 Marime text

Magistrații Judecătoriei Vaslui au decis preschimbarea termenului în procesul ce privește societatea Impex Romcatel Cercetare Proiectare. Stabilit inițial pentru data de 30 aprilie, după schimbarea completului de judecată, termenul a fost preschimbat pentru data de 14 mai. Pentru înfățișarea din luna mai, părțile vor fi citate, iar avocaților acestora li se vor aduce la cunoștință modificările.
Societatea Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA a fost trimisă în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.


În comunicatul oficial remis de unitatea de parchet se arată că „la data de 03.07.2018 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus trimiterea in judecată a S.C. Impex Romcatel Cercetare Proiectare S.A. (fosta denumire SC Impex Romcatel S.A), care, în calitate de persoană juridică, în perioada anilor 2008- 2011, a indus în eroare Palatul Copiilor Vaslui prin prezentarea la plată de situații de lucrări nereale întocmite cu ocazia derulării contractului nr. 4 din 03.11.2008 privind «Reactualizare proiect tehnic și execuție consolidare Palatul Copiilor Vaslui», cauzând prin aceasta persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 1.263.296.06 lei, aspect ce realizează elementele constitutive a infracţiunii de înșelăciune“.
Prin același rechizitoriu, au mai fost trimise în judecată Viorica Frunză, administratorul firmei, acuzată de înșelăciune și uz de fals, dar și Iulia Ursache, contabilul șef al societății, acuzată, de asemenea, de înșelăciune.
 

Judecător schimbat

Dosarul a fost trimis pe rolul Secției penale a Judecătoriei Vaslui.
Pe parcursul cercetării judecătorești, la data de 5 martie, instanța a admis cererea de abținere formulată de judecătoarea Luminița Cosmina Stativă și a decis trimiterea dosarului către registratură, așa încât acesta să fie repartizat aleatoriu unui alt complet. Se cuvine să amintim, de asemenea, că, odată cu cererea de abținere formulată de judecătoarea Luminița Stativă, și acuzații din proces au formulat cereri privind recuzarea acesteia.
Pentru a reveni la legăturile societății cu Cazinoul din Constanța, trebuie amintit că Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA a primit, în anul 2018, prin procedura simplificată, contractul intitulat „Servicii de proiectare - actualizare DALI - Studii, expertize, avize - Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa (clădire S+P+E+M pod parţială şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă)“. Valoarea contractului s-a ridicat la 209.458,87 de lei. Totodată, societatea s-a înscris și în cursa pentru contractul privind restaurarea propriu-zisă a edificiului constănțean, însă un alt consorțiu a fost desemnat câștigător al licitației.


Citește și:

Se schimbă judecătorul în procesul firmei care a actualizat documentele pentru reabilitarea Cazinoului
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii