Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:46 04 10 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

6 ani cu executare pentru un ofițer MApN în rezervă, din Constanța, acuzat de viol! Se pregătește audierea victimei în apel

ro

10 Jun, 2023 16:10 1025 Marime text
 
  • În 2018, inculpatul s-a deplasat la o sală de pariuri aparținând din Pecineaga, unde fosta sa prietena lucra.
  • Aici, spun anchetatorii, profitând de împrejurarea că în incinta salii nu se aflau clienți, inculpatul ar fi obligat-o pe tânără să consume 150 ml coniac, după care a forțat-o să se deplaseze la toaletă unde, prin constrângere fizică (lovituri aplicate cu pumnii și cu telefonul mobil la nivelul capului), a determinat-o să întrețină relații sexuale orale, timp în care a fotografiat-o cu telefonul luat de la victimă, fotografiile fiind ulterior trimise unor cunoscuți ai persoanei vătămate.
  • Prezenta cauză a fost soluționată în primă instanță de Judecătoria Mangalia prin condamnarea inculpatului la 6 ani de închisoare cu executare pentru viol, lipsire de libertate în mod ilegal și lovire sau alte violențe.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au fixat un nou termen în apelul dosarului în care un ofițer MApN în rezervă este acuzat de viol, lipsire de libertate în mod ilegal și lovire sau alte violențe.
 
Cauza a fost amânată pentru luna octombrie, când ar putea fi audiată victima inculpatului.
 
Oricare va fi decizia Curții, aceasta va fi definitivă!
 
Amintim că prezenta cauză a fost soluționată în primă instanță de Judecătoria Mangalia prin condamnarea inculpatului la 6 ani de închisoare cu executare pentru viol, lipsire de libertate în mod ilegal și lovire sau alte violențe.
 
Totodată, prin decizia de condamnare, instanța a admis în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă și l-a obligat pe inculpat la plata către aceasta a daunelor morale în cuantum de 50.000 lei. 
 
Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia s-a reţinut că la data de 07.02.2018, organele de poliție au fost sesizate cu privire la faptul că în aceeași zi, în jurul orei 12.00, inculpatul s-a deplasat la o sală de pariuri aparținând din Pecineaga, unde fosta sa prietena lucra.
 
Aici, spun anchetatorii, profitând de împrejurarea că în incinta sălii nu se aflau clienți, inculpatul ar fi obligat-o pe tânără să consume 150 ml coniac, după care a forțat-o să se deplaseze la toaletă unde, prin constrângere fizică (lovituri aplicate cu pumnii și cu telefonul mobil la nivelul capului), a determinat-o să întrețină relații sexuale orale, timp în care a fotografiat-o cu telefonul luat de la victimă, fotografiile fiind ulterior trimise unor cunoscuți ai persoanei vătămate.
 
Decizia de condamnare a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
        
Foto cu rol ilustrativ!
 
Sursă: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și 
 
Este oficial!
Euroins a intrat în faliment! Polițele rămân valabile 90 de zile

 
Libertatea.ro
Cum a ajuns un politician PSD într-o închisoare din California
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii